HOLD KJEFT, GAMLE, HVITE MANN

Hold kjeft, gamle, hvite mann

Rød Ungdoms nye leder Amrit Kaur vil ha seg frabedt å bli «trakassert av flere godt voksne menn».

Ved hjelp av slik hersketeknikk forsøker hun å legge professor Hagtvets ideologiske kritikk død til jorden. Samtidig framstår hun selv som rasist, sexist og alderist:

«Godt voksne, hvite menn hater å se unge, brune, kvinner gå inn i politikken,» sier hun til Aftenposten.

En glimrende metode til å la alt fokus forsvinne fra det Kaur og det nye styret i Rød Ungdom egentlig blir kritisert for, at de er kommunister og at hennes nestleder Ahmed Al-Saedi «elsker Lenin».

Ikke bare elsker han Lenin, han forsvarer også Stalins brutale Moskvaprossesser, der Stalin rensket ut og drepte en stor del av kommunistpartiets elite etter absurde rettssaker der de ble tvunget til å «tilstå» sine «forbrytelser» mot partiet og diktatoren Stalin. At mange dyktige offiserer ble rensket ut førte til at Sovjetunionen kom svært dårlig ut tidlig i krigen, etter at Hitler-Tyskland angrep.

Her er en skjermdump fra Al-Saedis Reddit-konto, skaffet til veie av tidligere tillitsvalgt i Rødt, Eivor Evenrud.

Ikke lov å kritisere brune, unge kvinner?

Bernt Hagtvet skrev ikke om Amrit Kaurs alder, kjønn eller hudfarge. Han kritiserte NRK Dagsrevyen fordi den hadde laget et portrett med Kaur der hun uimotsagt blant annet fikk snakke om «retten til voldsbruk». Og så ville Hagtvet ha svar fra NRK-ledelsen:

«Dagens ledelse i Rød Ungdom står for et venstretotalitært samfunnssyn der vold uunngåelig blir resultatet, som det 20. århundrets historie til overmål har vist. Hva vil redaksjonsledelsen gjøre hvis nynazister, som står for et høyretotalitært og like voldelig samfunnssyn, melder seg? De ville neppe blitt gitt plass. Og her ligger kjernen. Kommunismens voldshistorie, som er tett dokumentert i milliontall, kan behandles som lørdagsunderholdning av en kunnskapsløs redaksjonsledelse i NRK. Det andre beslektede ytterpunktet – nazismen – er umulig å gi den samme behandlingen, enda dagens nynazister, som dagens nykommunister, deler den samme demokratiforakten og den samme voldsforherligelsen», skriver han.

KRITISK: Bernt Hagtvet skrev ikke om Amrit Kaurs alder, kjønn eller hudfarge. Han kritiserte NRK Dagsrevyen. Foto: NTB

Kaur tar igjen til sexisme og alderisme i sin indignasjon over Hagtvets sammenligning:

«Hagtvet sammenligner meg, en 20 år gammel jente, med nazister!»

Blir man immun mot totalitære ideologier fordi man er kvinne? Fordi man er 20 år?

Les også: Anders Magnus

Kommunismens massedrap

Faktum er at kommunismen har stått for atskillig mer dreping enn nazismen. Klodens kommunistdiktaturer er ansvarlig for om lag 100 millioner døde. Verst var Mao-Kina, som jo er den lysende førerstjerne for forgjengerne til dagens ledere i Rød Ungdom. Mao sto alene ansvarlig for at nesten 50 millioner mennesker mistet livet.

Og det er ikke slik at kommunismen var «snill» under Lenin, men ble ødelagt av Stalin. Som jeg skriver i denne kommentaren i Nettavisen, var det Lenin som startet massemyrderiene i Sovjet, Stalin fulgte bare etter med samme brutale politikken som Lenin hadde etablert før han døde.

Les også: NRK koseprater med en terror-tilhenger

Det er på dette grunnlaget det ikke bare er riktig, men også nødvendig, å sammenligne de to totalitære og voldelige ideologiene kommunisme og nazisme. For oss som er demokrater er det like viktig å ta avstand fra begge.

Vi lever i en tid der autoritære stater er på frammarsj og demokratiene er truet. Da er det desto viktigere å advare mot slikt totalitært tankegods som Kaur og Rød Ungdom forfekter.

Snakk om budskapet, ikke mannen

Amrit Kaur vil helt sikkert avvise min kritikk på samme rasistiske og sexistiske måte som hun avviste Hagtvet. For jeg er jo også hvit og mann – og aldrende attpåtil.

Men jeg hater likevel ikke at unge, brune kvinner går inn i politikken. Tvert imot. Det er Kaurs kommunistiske budskap jeg tar avstand fra.

Både NRK og Aftenposten har forsøkt å ufarliggjøre dette tankegodset ved å la Kaurs fremme sitt budskap uten relevante og kritiske spørsmål.

Da Donald Trump var president i USA sa han så mye som var både løgner og også så farlig at noen av de store avisene etter hvert fant ut at de måtte skrive inn faktabokser om hva som virkelig var sant, slik at de ikke bare gjenga Trumps utsagn uimotsagt.

Det kunne være en idé for Aftenposten og NRK også: Lag faktabokser om Sovjet, Kina, Kambodsja, Cuba etc. etc. og fortell om myrderiene til Lenin, Trotskij, Stalin, Mao, Pol Pot, Castro etc. Så kan leserne som «ikke engang var født da Sovjet falt» også få en forståelse for hva et kommunistisk styresett egentlig dreier seg om.

Og på den måten forstå hva slags farlig tankegods Kaur og hennes likesinnede bærer på når de stolt sier: «Jeg er fortsatt kommunist.»

2024-04-29T20:02:56Z dg43tfdfdgfd