HAVARIKOMMISJONEN MENER TANKBIL SOM VELTET I LEVANGER I FJOR, IKKE VAR GODT NOK SIKRET – SJåFøR DøDE

Hendelsen skjedde 24. mai 2023.

På vei nedover Vuddudalen på E6 beveget tilhengeren seg fra side til side på en strekning med flere påfølgende høyre- og venstresvinger. I takt med svingene skvulpet også væsken fra side til side inni tanken, skriver Havarikommisjonen i sin rapport.

I en venstresving veltet tilhengeren i veibanen, og tanken traff rekkverket og fjellskjæringen til høyre for veibanen. Dette førte til at sjåføren mistet kontrollen over vogntoget.

Tanken på tilhengeren hadde en fyllingsgrad på rundt 30 prosent, og i tillegg til den flytende lasten, lignin, besto tanken besto av et stort, åpent rom.

Det er ingen spesifikke krav til transport av væske som ikke er farlig gods (ADR) i forskrift om bruk av kjøretøy. ADR-regelverket stiller imidlertid krav om at frakt av væske ved fyllingsgrad på mellom 20 og 80 prosent av tankens volum, skal utstyres med rominndeling eller skvalpeskott.

Havarikommisjonen har ikke funnet noen tekniske feil med kjøretøyet. Skvalpeskott eller rominndeling kunne ha redusert ligninets bevegelse inne i tanken, slås det fast.

Havarikommisjonen råder Statens vegvesen om å revidere bruksforskriften når det gjelder transport av flytende last for å redusere risikoen for velteulykker på vei.

(©NTB)

2024-07-02T11:17:02Z dg43tfdfdgfd