FESTIVALARRANGøR ANMELDER POLITIET

– Vi anser klagen som en anmeldelse av politiets opptreden under festivalen og har oversendt denne til Spesialenheten for politisaker, sier Kenneth Lauritsen i Nordland politidistrikt ifølge avisa.

Før festivalen oppfordret arrangøren til en rusfri festival, mens politiet har uttalt at den bar preg av utstrakt bruk av narkotika. På festivalens andre dag benyttet politiet narkotikahund.

– Hunden markerte mange plasser, både i og utenfor festivalområdet. Det var utstrakt bruk av narkotika av deltakerne, og det lå jointer på bakken, sier ansvarlig leder Robin Johnsen for det lokale politiet i Salten til NRK Nordland.

Arrangørene sier til Avisa Nordland at de følte seg mistenkeliggjort av politiet fra første stund. Seksjonsleder for påtale i Nordland politidistrikt, Steffen Ravnåsen, avviser kritikken.

– Nordland politidistrikt kan ikke se at det er en tjenestefeil å ta med seg narkotikahund til Værøy i forbindelse med politiets tilstedeværelse der. Rammene for bruk av hund opp mot personransaking er godt kjent av tjenestepersonene som var på Værøy, og disse ligger selvfølgelig til grunn for politiets håndtering, sier han.

(©NTB)

2024-07-05T14:59:24Z dg43tfdfdgfd