FERJEREDERI ILAGT MILLIONBOT AV NVE

– Det er et alvorlig brudd på energiloven å sette i gang bygging av elektriske anlegg uten tillatelse. Dette undergraver hele konsesjonsordningen, og er noe vi vil slå hardt ned på framover, sier seksjonssjef i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Anne Johanne Kråkenes i en pressemelding på NVEs nettsider

NVE mener Norled har brutt loven i forbindelse med byggingen av et ferjeladeanlegg ved Årvika ferjekai i Sande kommune i Vestland fylke, som skal ha blitt påbegynt før det forelå tillatelse fra NVE. Dette ble oppdaget da NVE behandlet konsesjonssøknaden i mars 2022. 

Tillatelsen ble gitt kort tid etter, men NVE skal samtidig ha varslet Norled om at hendelsen ville bli fulgt opp. Rederiet skal også ha blitt varslet om et mulig overtredelsesgebyr i september 2023. 

Kommunikasjonssjef i Norled, Cathrine Gjertsen, bekrefter overfor NTB at de har mottatt vedtaket fra NVE, og sier de nå vil gå gjennom og se nærmere på det. Gjertsen vil foreløpig ikke gi ytterligere kommentarer til saken. 

 

(©NTB)

2024-05-07T11:56:51Z dg43tfdfdgfd