ER DETTE SKJULT KLIMARASISME?

Er dette skjult klimarasisme?

(Budstikka): Statens vegvesen bestemmer at elbilene kastreres. Fra mandag 6. mai blir de likebehandlet med fossilt drevne biler i kollektivfeltet av påstått fremkommelighetshensyn for bussene.

Er dette skjult klimarasisme?

Budstikka skriver at høringen er en skinnprosess.

Ulike regjeringer har promotert elbilene av klimahensyn.

«Alle» politiske partier fremmer el fremfor fossil. Norge legger kabler og eksporterer strøm for å bedre klimaet i Europa – til og med med økning av strømprisen her hjemme som resultat.

Et stadig stigende antall av bussene som skal trafikkere kollektivfeltet, er elektriske. «Hurra!» ropes på bred front.

Så til førstkommende mandag morgen. Hvor lang blir køen bussene skal hindres av når alle elbilene skal forsere kollektivfeltet på sin vei over til det «midtre» kjørefeltet?

Det har sikkert noen få hoder i Statens vegvesen beregnet.

Les også: Elbiler kastes ut av kollektivfeltet: – Uklokt, mener elbilforeningen

Jeg skriver «få» for det er neppe Statens vegvesen som «vesen» i helhet som driver denne prosessen. Kanskje skal pressen drive litt gravejournalistikk for å lete frem «spøkelsene» i skapet hos Statens vegvesen.

Jeg har et annet forslag til å øke fremkommeligheten i kollektivfeltet og som nok vil drive svært mange til vanvidd. Paradoksalt nok.

Systemene for å støtte følgende forslag er allerede på plass: Hva med datokjøring for alle fossile personbiler?

Busselskapene vil juble. Klimaet vil juble. Naboene vil juble. Alle motstandere av fossilt brensel og elforkynnere vil juble. Uansett politisk ståsted bør det være en seier.

Bompengeselskapene kan gni seg i hendene for de kan ta jobben med bøtelegging – 8.000 kroner per forseelse. Politiet kan avslutte ressurskrevende kontroller av elbiler i kollektivfeltet.

Statens vegvesen burde vel og juble? Eller stemmer ikke bildet helt? Tesla-spøkelset blir for påtrengende, kanskje. Elbilfordelene. De er ikke bra. Det er kanskje bedre med bensin og diesel?

Hvem sa at paradoksenes tid er forbi?

2024-05-07T16:18:05Z dg43tfdfdgfd