DYREPASSERE I KRISTIANSAND KLARE FOR STREIK

Sommerferien er i gang for mange, og mange småbarnsfamilier og andre gjester er klare for å besøke dyreparken. 

Parken skal holde åpent selv om det skulle bli streik, opplyser markeds- og kommunikasjonsdirektør Anniken Bjørnstad Schjøtt. 

– Vi håper det ikke blir streik. Men om det skulle bli det, vil parkdriften gå som normalt, sier hun til NTB. 

Vil bli noen endringer i tilbudet

Det blir likevel noe justering av tilbudet i tilfellet streik. Med åtte dyrepassere ute, er det noen dyr som publikum ikke får se. 

– Det kan påvirke enkelte dyrepresentasjoner, sier Bjørnstad Schjøtt. 

Hun kan ikke nå si hvilke dyrepresentasjoner det dreier seg om. 

De åtte fagorganiserte utgjør omtrent en tredel av alle dyrepasserne i dyreparken, opplyser forbundssekretær Terje Mikkelsen i Norsk Arbeidsmandsforbund til E24. Bjørnstad Schjøtt opplyser at det er 50 dyrepassere i høysesongen. 

Mener uorganiserte får bedre lønn

Bakgrunnen for konflikten er uenighet om lønn. Fagforeningen mener ifølge NRK og E24 at de organiserte arbeiderne får dårligere lønnsvilkår enn sine uorganiserte kolleger. 

– Dette er et brudd med det organiserte arbeidsliv, og det kan vi ikke akseptere, sier Mikkelsen i en melding på Arbeidsmandsforbundets nettside.

Ledelsen i Dyreparken avviser at ansatte er forskjellsbehandlet. 

– Det tilbudet dyrepasserne har fått, er det samme som er gitt til våre øvrige ansatte. Siden vi skal inn i mekling, kan vi dessverre ikke kommentere ytterligere, sier Bjørnstad Schjøtt.

Meklingen mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Reiseliv startet torsdag hos Riksmekleren, og partene har frist ved midnatt natt til fredag for å bli enige. 

(©NTB)

2024-06-27T09:26:51Z dg43tfdfdgfd