DRøBAK FIKK NY POLITIBåT, MEN Nå LåNES DEN UT TIL HVALER

Den nye politibåten, en nesten åtte meter lang Vector 85 Pro med stor kahytt og 2x200 hestekrefters motorer, var et stort skritt opp fra en eldre, åpen rib. 

Båten var på plass i Drøbak allerede i mars, før politiet slapp nyheten om at dette var den nye typen patruljebåt. Det var nemlig politiets båtførere ved Follo politistasjon som testet ut den nye båttypen. 

Men kort tid før sommerferien starter, kom beskjeden om at Follo må låne ut den nye patruljebåten til politiets sommertjenestested på Hvaler, skriver Politiforum. I stedet får de låne den gamle, åpne båten fra Hvaler.

Politistasjonssjef Rune Albertsen i Follo begrunner båtbyttet med sommerturister.

– Hvaler er en kommune med en ekstrem befolkningsøkning i sommermånedene, hvor politiet i 2023 opprettet et nytt sommertjenestested, hvor det ved etableringen ble lagt til grunn en forventning om synlighet og tilstedeværelse på sjøen utover hva den dedikerte båttjenesten i Øst politidistrikt kan levere, skriver han i en epost til Politiforum.

Han skriver videre at ledelsen i GDE Follo/Østfold ønsker en best mulig utnyttelse av utstyret man rår over og har derfor besluttet at den nye båten, som «gir best HMS for mannskapene og gir best effekt i den daglige driften», skal lokaliseres på Hvaler hvor de mener at den kommer til å bli brukt mest.

Den nye patruljebåten returneres til Follo 1. september. Da stenger også politiets sommertjenestested på Hvaler for sesongen.

(©NTB)

2024-06-28T15:01:43Z dg43tfdfdgfd