Nyheter

Trending:


Terrorsiktede søstre fra Bærum hentes hjem fra Syria

To kvinner og tre barn har fått hjelp av norske myndigheter til å reise hjem fra al-Roj-leiren i Syria. Det skal dreie seg om to søstre fra Bærum.


Martines fars hjerteskjærende ord – etter beklagelsen til Farouk Abdulhak: «For første gang har vi her en erkjennelse»

I 2008 ble studenten Martine Vik Magnussen, 23 år gammel, funnet drept i et fasjonabelt boligstrøk i London. Den eneste mistenkte i saken, milliardær-sønnen Farouk Abdulhak, rømte fort til Jemen, hjemlandet hvor hans rike og ... The post Martines fars hjerteskjærende ord – etter beklagelsen til Farouk Abdulhak: «For første gang har vi her en erkjennelse» appeared first on Newsner Norsk.


Pirater har kapret danskeid skip i Guineabukta

Pirater angrep og kapret lørdag et skip eid av danske Monjasa, opplyser selskapet.


Bybanen i Bergen krasjet: – Kom et kraftig smell

BERGEN (VG) Tolv personer er skadet etter at en bybanevogn kjørte inn i en mur på endestoppet i Fyllingsdalen.


Beste hvetelagre å se på blant fortsatte geopolitiske spenninger og forsyningsmangel Inneholder amerikanske aksjer.

De pågående geopolitiske spenningene og forsyningsmangel har ført til en kraftig økning i hveteprisene, noe som gjør hvetelagre til en varm vare. Men med så mange aksjer å velge mellom, kan det være vanskelig å velge vinnere. Vi har samlet en liste over selskaper som eksperter mener vil tjene mest på hveteprisøkningene. Denne listens ytelse beregnes på en like vektet metode.


IOC setter Russland-beslutning på vent: – Skal diskutere det når tiden er inne

IOC-president Thomas Bach sier at organisasjonen ennå ikke har vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.


IAEA: – Hardere kamper rundt atomkraftverk i Ukraina

IAEA-sjefen håper på en snarlig avtale med ukrainske og russiske styrker for å få slutt på kampene rundt Europas største atomkraftverk.


Russer flyktet fra husarrest etter fengselsdom for datterens Ukraina-tegning

Russiske Aleksej Moskaljov, som tirsdag ble dømt til to års fengsel for datterens tegning som «diskrediterte» det russiske forsvaret, har rømt fra husarrest.


Fra elefanten Koshik til papegøyen Alex: dyr som kan imitere lyden av menneskestemmen

Du vil oppdage den utrolige historien om Koshik, den koreanske elefanten som reproduserer toner som ligner på menneskelig tale, og Alex, den afrikanske grå papegøyen som har bevist at den kan kommunisere toveis med mennesker. Denne bildesamlingen vil også ta deg med på en oppdagelse av tre andre ekstraordinære dyreeksemplarer som har vært i stand til å forbløffe forskere og fascinere publikum med sine vokale evner. Gjør deg klar til å utforske dette fascinerende aspektet ved dyrekommunikasjon og bli fortryllet av deres fantastiske imitasjoner. (Kilde: theguardian)


Bach vil si ja til russere - med forbehold

IOC-president Thomas Bach anbefaler at russiske og belarusiske utøvere skal få delta i internasjonale konkurranser - med visse forbehold.


Philip Manshaus' advokat ber om gjenåpning av straffesaken mot ham

Forsvareren til Phillip Manshaus, Unni Fries, opplyser til NTB at hun har bedt om gjenopptakelse av straffesaken mot hennes klient.


127 konsertarrangører får 13 millioner fra Kulturrådet

127 konsertarrangører over hele landet har fått til sammen 13 millioner kroner fra Kulturrådets arrangørstøtte for musikk.


Støre-familien i strid med Byantikvaren – vil stoppe verneforslag

Byantikvaren ønsker å bevare 27 eiendommer på Ris i Oslo. Flere i nabolaget har reagert kraftig på prosessen, blant dem Marit Slagsvold, kona til Jonas Gahr Støre.


Raser mot Putins planer: – Uansvarlig eskalering

Utenriksministeren kaller Putins lovnader for brudd på ikkespredningsavtalen.


Ekspert frykter russiske minefelt

– Det vil senke tempoet i den ukrainske offensiven betraktelig.


Storbritannia: Ulykke på oljerigg: 200 fat olje sølt ut i vannet

Hele Storbritannia er bekymret over en oljelekkasje som skjedde natt mellom søndag og mandag i landets største landbaserte oljefelt. Det dreier seg om en rørledning som drives av selskapet Perenco, i Owers Bay i Sørøst-England. Den "begrensede" lekkasjen var ifølge selskapet lokalisert ved Wytch Farm-anlegget i Purbeck, Dorset. Selskapets notat rapporterte hvordan en "minimal mengde olje" havnet i de omkringliggende farvannene. Den britiske avisen Telegraph beregnet utslippet til rundt 200 fat olje. De lokale myndighetene sendte også ut en kunngjøring der de frarådet folk å bade i området rundt Poole Harbour. Bildene viser den enorme svarte flekken i området og arbeidere som prøver å løse problemet så raskt som mulig.


Ekstrem påskepriskrig: Prisen på denne varierer med 700 prosent

Dager før påskeuka starter dumper dagligvarekjedene prisene på en rekke varer.


Stor splid blant partiene: – Galskap å hente IS-terrorister til Norge

– Vi er for å hente barna, men uten terroristforeldrene som åpenbart ikke er gode omsorgspersoner, sier Erlend Wiborg (Frp).


Sjåfør siktet etter ulykke på Bybanen i Bergen

Sju personer ble hentet av ambulanse etter at en vogn på Bybanen i Bergen kjørte inn i en mur på stoppet Oasen tirsdag. Sjåføren er siktet etter hendelsen.


To drept i knivangrep ved muslimsk senter i Lisboa

Minst to personer ble drept i et knivangrep ved Ismaili-senteret, et muslimsk samlingssted, i Lisboa tirsdag, meldte CNN Portugal.


Sandstorm under oppvarmingen i Georgia

Det var tilløp til dramatikk mot slutten av oppvarmingen før EM-kvalifiseringskampen mellom Georgia og Norge, da en sandstorm feide inn over stadion.


Erna Solberg deler overraskende karrierebeskjed – dette skal hun nå

Tidligere statsminister Erna Solberg (62) er fremdeles involvert i politikken som leder av Høyre. Hun var som kjent statsminister i Norge mellom 2013 og 2021. Bergenseren har alltid hatt en fin blanding av strenghet og ... The post Erna Solberg deler overraskende karrierebeskjed – dette skal hun nå appeared first on Newsner Norsk.


Atle Antonsen og Johan Goldens bar stenges

Baren legges ned for godt.


Strandberg fly forbannet etter kampslutt – vil ikke avsløre hvorfor

BATUMI (VG) (Georgia – Norge 1–1) Stefan Strandberg (32) og Leo Skiri Østigård (23) var tilsynelatende i en opphetet diskusjon etter kampslutt, men ingen ønsker å si hvorfor veteranen var sint.


Klaveness tok pause i valgkampen – møtte og inspirerte georgiske kvinnelag

Lise Klaveness ble første norske målscorer under landslagsturen til Georgia. Hun var tirsdag en svært populær gjest hos to av landets elitelag for kvinner.


Snøkaos skaper trafikktrøbbel på Vestlandet – én person fløyet til sykehus

Kraftig snøvær skaper trafikkaos i store deler av Vestlandet tirsdag ettermiddag. Mange har sklidd av veien og forlatt kjøretøyene sine, opplyser politiet.


Lise Fjeldstad krever bedre oppfølging for eldre: «Greier ikke å følge med på utviklingen»

Skuespiller Lise Fjeldstad (83) er en av mange som har reagert på Brennpunkt-dokumentaren «Omsorg bak lukkede dører» på NRK. I januar uttrykte Fjeldstad sin misnøye mot eldreomsorgen i landet, og fyrte løs mot helseminister Ingvild Kjerkol i ... The post Lise Fjeldstad krever bedre oppfølging for eldre: «Greier ikke å følge med på utviklingen» appeared first on Newsner Norsk.


Demonstrasjon ved Norges ambassade i Georgia etter pristildeling – NFF orientert

Fotballforbundet er orientert om at det tirsdag var en demonstrasjon ved Norges ambassade i Tbilisi, men intet tyder på at det er planlagt protester i Batumi.


Skrev bok om de terrorsiktede søstrene: – Veldig bra for barna

Forfatterens første reaksjon er at hjemhentingen av de to søstrene som nå skjer er bra for barna. Redd Barna mener det er på høy tid – og at det burde ha skjedd tidligere.


Politimester beklager til samfunnsdebattant Hege Grostad

Hege Grostad ble rustestet mot sin vilje da hun var gravid. Politiet beklager nå at de delte taushetsbelagt informasjon om henne.


Juntaen i Myanmar oppløser Aung San Suu Kyis parti NLD

Militærjuntaen i Myanmar oppløser Aung San Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD), ifølge nyhetsbyrået AFP.


Sjarkulykke med to omkomne skyldtes uvær og ustabil båt

Ustabil last medvirket til at sjarken Peik forliste utenfor Gamvik sist vinter, ifølge Havarikommisjonen. Reidar Nilsen og sønnen Remi André Nilsen omkom.


Bankman-Fried siktet for millionbestikkelser til kinesere

Den tidligere kryptokongen Sam Bankman-Fried er siktet for å ha betalt over 400 millioner kroner i bestikkelser til en eller flere kinesere.


IOC høster kritikk for Russland-anbefalinger: – Et slag i ansiktet for ukrainere

IOC venter med å avgjøre om russiske og belarusiske utøvere får delta i OL i 2024, men anbefaler deltakelse i andre idrettskonkurranser under nøytralt flagg.


Isabelle Ringnes frykter TikTok: – Bekymret for kinesiske myndigheter

Ekspert ser ingen grunn til bekymring.


Helsetilsynet påpeker svikt etter dødelige politiskudd på Bislett i 2021

Både oppfølging og behandling sviktet da en 33 år gammel mann ble skutt og drept av politiet på Bislett i Oslo i november 2021, mener Helsetilsynet.


Snøkaos i Vestland: – Flere har forlatt kjøretøyene sine

Vestlandet er preget av trafikkaos tirsdag som følge av tungt snøvær. Politiet oppfordrer folk til å la bilen stå.


Franske myndigheter med razzia mot banker

Franske myndigheter gjennomførte tirsdag razziaer mot fem av landets banker, som mistenkes for omfattende hvitvasking og skattesvindel.


Huitfeldt: Konkret informasjon om helse og sikkerhet ligger bak henting av IS-kvinner

Det er konkrete opplysninger som har gjort at man har valgt å hjelpe de to søstrene fra Bærum og deres barn i Syria, ifølge utenriksminister Anniken Huitfeldt.


Derfor bør du vurdere rentbrennende bålpanne

En rentbrennende bålpanne er akkurat det det høres ut som. Tiden der bålkos var ensbetydende med røyk i fjeset er forbi!


Støres kone protesterer mot bevaringsplan: – Urimelig

Byantikvaren jobber med en bevaringsplan for flere boliger i områdene Vettakollen og Ris i Oslo. En av dem er Støres barndomshjem.


Klar tale fra Huitfeldt: – Kan ikke late som om ingenting har skjedd

– Det er ikke mulig å sitte rundt det samme bordet, sier Huitfeldt til Nettavisen.


Nå blir juni-kampene helt avgjørende

(Georgia-Norge 1–1) Uavgjort i Georgia er ingen katastrofe for Norges EM-sjanser. Men trykket øker kraftig mot kampene i juni og september hvis det ikke skal bli det 12. strake mesterskapet uten Norge.


Migrantprotest skal ha utløst brann i mottak i Mexico – 39 døde

39 personer mistet livet i en brann ved et mexicansk mottak for migranter. Etter at migrantene fikk beskjed om at de skal utleveres, satte de fyr på madrasser.


De mest populære aksjene for sirkulær økonomi i 2022 Inneholder amerikanske aksjer.

Rask vekst i verdens befolkning har ført til store utfordringer for jordens miljø og tilgang til ressurser. Heldigvis er en ressurs som er ubegrenset innovasjon, og mange selskaper utvikler geniale måter å redusere, gjenbruke og resirkulere. Selskaper på denne listen viser vei til en sirkulær økonomi. Denne listens ytelse beregnes på en like vektet metode.


Romoppdragene som endte i tragedie

Å stille spørsmål om årsaken til vår eksistens og utforske vårt univers er de viktigste årsakene til at mennesker har reist til rommet. Siden den første innsatsen for å få mennesker ut i verdensrommet og på månen, har det vært en rekke romekspedisjoner og teknologiske fremskritt. Men ikke alle har vært vellykkede, og mange astronauter fanget opp i romeksperimenter levde ikke for å fortelle historien. Se de mest tragiske romoppdragene i historien.


Sju mindreårige innbrakt for vold mot politiet i Kristiansand

Politiet i Agder har innbrakt sju mindreårige personer etter en hendelse i Kristiansand, der tre tjenestepersoner ble slått, sparket og kastet stein på.


USA støtter spesialdomstol mot Russland

USA støtter opprettelsen av en spesialdomstol for Russlands invasjon av Ukraina, sier en representant for utenriksdepartementet i Washington.


Britisk etterretning hever trusselnivået for Nord-Irland

Den britiske etterretningstjenesten MI5 hever trusselnivået for innenlands terrorisme i Nord-Irland til «alvorlig». Et angrep vurderes som «svært sannsynlig».


Hund nekter å forlate fremmede manns side på flyplassen – når eieren skjønner hvorfor kommer tårene

Da hunden Cora var på en flyplass med sin eier Madison Palm, fikk hun snart øye på en ensom mann, ifølge The Dodo. Cora snur seg mot ham og nekter å forlate siden hans, når ... The post Hund nekter å forlate fremmede manns side på flyplassen – når eieren skjønner hvorfor kommer tårene appeared first on Newsner Norsk.