BUTIKKENE Må SKJERPE SEG: INGEN LIKER VARMT øL

Butikkene må skjerpe seg: Ingen liker varmt øl

Ingen liker varmt øl, og det gjelder alkoholfri øl også.

Kornelia Minsaas har helt rett. Altfor ofte står de alkoholfrie alternativene varmt i butikkene. Det vet vi, for vi i Av-og-til har sjekket.

Les debattinnlegget her: Diskriminerende at alkoholfritt øl står varmt i butikken

I 2022 gjennomførte Opinion en feltundersøkelse på vegne av Av-og-til. 40 butikker fordelt på seks ulike butikkjeder ble sjekket. 12 butikker hadde det alkoholfrie ølet kaldt.

Vi sjekket butikker i Oslo. Hovedstaden er kjent for å ligge foran på mat- og helsetrender. Så når det sto såpass dårlig til i Oslo, kan vi kanskje anta at det står enda dårligere til andre steder?

Som følge av alkoholloven kan ikke alkoholfritt stå sammen med alkoholholdig drikke. For du skal ikke kunne ta feil. Det er greit det, men dessverre gjør det at butikken sjeldent prioriterer egne kjøleskap til alkoholfritt.

Når vi kontaktet dagligvarekjedene, fikk vi til svar: Det lønner seg ikke.

Men hvordan kan vi få virkelig testet markedet for kalde alkoholfrie alternativer, dersom det aldri er å oppdrive? Og nei, å begrunne med dårlig plass i butikken holder ikke – for i vår undersøkelse var det de minste butikkene som var best.

Jeg tror butikkjedene er litt bakpå her. For trenden er tydelig: Nordmenn ønsker gode alkoholfrie alternativer. Nei, det holder ikke med en kald cola til grillmaten – vi vil kunne plukke med oss kald alkoholfri øl, radler og sider.

Les også: Marte (21) og Sunniva (20) drikker helst øl på fest. Nå er de åpne for noe helt annet

Vinmonopolet har aldri solgt så mye alkoholfritt som de gjorde i fjor. Trenden heter «NoLo», og står for No eller Low – altså å gå for alkoholfritt eller produkter med lav alkoholprosent.

Uansett om du ønsker å kun plukke med deg alkoholfritt, eller om du ønsker å ta med deg begge deler, bør du kunne finne det kaldt i butikken.

Så heia Kornelia og andre forbrukere som etterspør kald alkoholfri øl i butikk. Kanskje kan vi få butikkene til å skjerpe seg og henge med i tiden?

Les også: Hva mener du?

2024-04-23T19:59:20Z dg43tfdfdgfd