VARME På VEI: HER BLIR DET 20 PLUSSGRADER

Varme på vei: Her blir det 20 plussgrader

En kjølig periode er på hell, og Sør-Norge kan den neste 21-dagersperioden se fram til mildere luft, flere steder opp mot 20 grader.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

– De høyeste temperaturene kommer nok på Østlandet, men også for deler av Sørlandet ser det lovende ut, og også på Vestlandet og Midt-Norge, som i Bergen og Trondheim, er det mulighet for å komme opp i 20 grader, sier vakthavende meteorolog Marit Berger til Nettavisen.

Hun sitter onsdag med et ferskt 21-dagers varsel, altså fram til og med 15. mai.

Les også:

Les også: Gress- og lyngbrannfare i Nordland og Østlandet

Tar høyde for 23 grader

I Oslo ventes det opp mot 19 grader, kanskje 23 på det høyeste, ifølge langtidsprognosen. Bergen kan forvente opp mot 17 grader i slutten av perioden, men prognosen tar også høyde for inntil 21 grader. Trondheim kan forvente opp i 16 grader, muligens helt opp i 22. (Se lenke til flere byer i faktaboks)

Les også: Vær: 21-dagers varsel

TRONDHEIM: Slik er temperaturprognosene for Trondheim de neste 21 dagene. Foto: Yr

– Det er i neste uke vi venter å se temperaturøkningen, sier Berger. Hun forklarer det kjølige været med kald luft nordfra. Nå flytter høytrykk og lavtrykk på seg, og det ventes mildere, kontinental luft sørfra.

UTEVÆR: Idet vi nærmer oss fridager i mai, kommer meteorologene med prognoser for stigende temperaturer, opp mot 20 grader. Foto: Stian Lysberg Solum (Nettavisen)

Kan bli nedbør

– Hvordan det blir værmessig, er litt usikkert. Det blir nødvendigvis ikke sol fra klar himmel. Det er mulighet for nedbør og noen byger, sier meteorologen.

– Hvem har de beste utsiktene 1. mai?

– Det kan bli allrighte temperaturer blant annet i Midt-Norge. For Østlandet er det kanskje litt mer sannsynlig med nedbør. I Nord-Norge kommer ikke varmen så raskt, så der ventes små endringer til uka.

OSLO: Slik er temperaturprognosene for Oslos vedkommende de neste 21 dagene. Foto: Yr

– Går rette veien

Statistikken Marit Berger sitter med viser at Tromsø (Værvarslinga) har opplevd 20 grader så tidlig som 7. mai, Trondheim 22. april, Bergen (Florida) 14. april og Oslo (Blindern) 26. mars.

– Det som er sikkert, er at det går den rette veien, mot sommer, forsikrer meteorologen. Hun minner om at det kan være tørt i terrenget og fare for gressbrann der snøen har smeltet og vegetasjonen ikke har fått påfyll av nedbør.

Men først: Sludd og snø

– Kan du love at dere er ferdig med farevarsler om snø denne våren?

– Jeg kan vel egentlig ikke det. Spesielt nord i landet er det muligheter for snø. Sannsynligheten er mindre i Sør-Norge, men i morgen, torsdag, er det varslet sludd og snøbyger over 400-600 meter på deler av Østlandet. Så det er mulig at noen våkner til et hvitt dekke nok en gang, sier Berger.

KRISTIANSAND: Slik er temperaturprognosen for Kristiansand de neste 21 dagene. Foto: Yr

2024-04-24T10:04:08Z dg43tfdfdgfd