TRUMP SIER UKRAINAS SKJEBNE ER VIKTIG FOR USA

Trump sier Ukrainas skjebne er viktig for USA

Tidligere president Donald Trump sa torsdag at Ukrainas overlevelse som stat er viktig for USA. Trump ber ellers Europa om å få fart på hjelpen til ukrainerne.

Innlegget på Trumps egen nettsted Truth Social kommer bare dager før Representantenes hus, der Republikanerne har flertall, etter planen skal stemme over en hjelpepakke til Ukraina på 61 milliarder dollar.

Les også: – Donald Trumps hemmelige plan for krigen i Ukraina er helt utrolig

Trump: – Få opp farten!

Trump varslet ikke støtte til hjelpepakken, men brukte mesteparten av innlegget til å kritisere europeiske land for ikke å bidra med nok til Ukraina.

– Hvorfor kan ikke Europa bidra med like mye som USA for å gi den hjelpen landet så desperat trenger? Alle er enige om at ukrainsk styrke og overlevelse burde være viktigere for Europa enn for oss. Men det er også viktig for oss, hamret den tidligere president og avsluttet innlegget med EUROPA, FÅ OPP FARTEN!

Les også: Piers Morgan om Donald Trump: – Har dere gått fra vettet?

TRUMP-MØTE: Donald Trump roste Polen etter et møte med den polske presidenten Andzrej Duda i Trump Tower i New York på onsdag. Foto: Stefan Jeremiah/AP/NTB

Trump roste for to dager siden Polen etter et møte med den polske presidenten Andzrej Duda i Trump Tower i New York. Polen har foreslått at Nato-landene skal bruke 3 prosent av sitt bruttonasjonalprodukt på forsvaret. I dag er målsettingen 2 prosent.

Den tidligere presidenten har tidligere vært knallhard mot Nato-land som ikke bruker to prosent av budsjettet til forsvaret. Han har truet med å ikke hjelpe land som blir angrepet dersom de ikke når Natos forsvarsmål.

Duda, hvis presidentperiode utløper i 2025, var en av Trumps foretrukne internasjonale partnere da han satt i Det hvite hus.

Les også: Hvem tror blir USAs neste president?

Trump: – Står bak Polen

En talsperson fra Trumps presidentkampanje bekreftet ifølge Reuters at Trump og Duda hadde diskutert forslaget fra den polske presidenten om at NATO-medlemmene bruker minst tre prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) på forsvar.

Les også: Kjempenedtur for Donald Trump

– De diskuterte også krigen mellom Russland og Ukraina, konflikten med Israel i Midtøsten, og mange andre temaer som har å gjøre med å oppnå verdensfred, heter det i en uttalelse fra Trumps kampanje.

– Folket i Polen elsker ham, og det er ikke en enkelt ting å få til, men han har gjort en fantastisk jobb og han er min venn. Vi står bak Polen hele veien, uttalte Trump i forbindelse med møtet med Duda.

2024-04-19T09:13:01Z dg43tfdfdgfd