TO TENåRINGSJENTER OMKOM I ULYKKE – Nå HENLEGGES SAKEN

To tenåringsjenter omkom i ulykke – nå henlegges saken

Ulykken mellom mopedbilen og en varebil fant sted 13. juli i 2023. Det satt tre personer i mopedbilen og én person i varebilen. To tenåringsjenter som var passasjerer i mopedbilen omkom etter ulykken. Føreren av mopedbilen ble etter hvert siktet for uaktsom kjøring.

Også fører av varebilen har vært mistenkt for uaktsom kjøring, men mistanken ble svekket tidlig i etterforskningen.

– Politiet har gjennomført en grundig etterforskning av saken. Det er gjort tekniske undersøkelser på stedet og av kjøretøy, gjennomgang av elektroniske beslag og avhør. Statens vegvesen har gjort sakkyndige undersøkelser av fart og kjøretøy, sier Malin Borg, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

I etterkant av ulykken offentliggjorde politiet navnet på de to omkomne jentene i samtykke med de pårørende. Det var Carmen Alexandra Otnæs-Helmersen, 16 år, og Marianne Setten, 15 år, begge bosatt i Steinkjer, som mistet livet i ulykken.

For fører av mopedbilen har Statsadvokaten henlagt saken på bakgrunn av siktedes død. For fører av varebilen har Statsadvokaten henlagt saken som intet straffbart forhold bevist. Dette betyr at etterforskningen og bevisene med særlig styrke taler for at fører av varebilen ikke har begått noe straffbart i forbindelse med ulykken.

– Etterforskningen viser at det var mopedbilen som kom over i motgående kjørefelt og således forårsaket ulykken. Hvorfor det skjedde har ikke etterforskningen klart å avdekke. Det er ingen holdepunkter for at noen av førerne benyttet håndholdt mobiltelefon på ulykkestidspunktet og det er ikke påvist rusmidler, sier Malin Borg, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

2024-04-15T07:44:32Z dg43tfdfdgfd