TO PERSONER FUNNET OMKOMMET ETTER BåTVELT

To personer funnet omkommet etter båtvelt

Fredag formiddag opplyser politiet at det var to eldre menn fra Sverige som ble funnet omkommet i Gålthåen i Innlandet natt til fredag.

– Så langt ser det ut som en ulykke i forbindelse med en fisketur. De 2 ble observert tidligere på dagen fiskende i nevnte båt, opplyser politiet i Innlandet fredag formiddag.

Det er ingen kjente vitner til hendelsen.

– De omkomne vil bli obdusert, og ulykken vil bli etterforsket i håp om å gi pårørende svar på hva som har skjedd, opplyser politiet videre.

Iverksatte søk etter funn av gjenstander

Politiet fikk melding om en båt som lå opp ned i vannet klokken 18.24 torsdag kveld. Det var ikke observert personer i eller ved båten, men på grunn av funn av gjenstander i vannet ble det iverksatt et søk i området.

– Det ble blant annet gjort funn av en støvel og en fiskevest, opplyste operasjonsleder i innlandet politidistrikt Mats Estby Aamodt til Nettavisen.

Det ble benyttet helikopter og andre mannskaper i søket.

Klokken 05.21 fredag morgen opplyste politiet at brannvesenet hadde gjort funn av to personer i vannet. Begge personene ble bekreftet omkommet på stedet. Politiet jobber med å varsle pårørende.

Mennene ble funnet 22.32 torsdag kveld, og politiet var ferdig på stedet kl. 03 natt til fredag.

Det var en fisker som observerte båten liggende opp ned i vannet torsdag kveld. Det skal ifølge politiet være snakk om en mindre fritidsbåt.

2024-07-05T03:53:58Z dg43tfdfdgfd