TIM SCOTT-INTERVJU VEKKER OPPSIKT: – BURDE SKREMME ALLE

Tim Scott-intervju vekker oppsikt: – Burde skremme alle

NORD-CAROLINA, USA (Nettavisen): Donald Trump har enda ikke annonsert hvem som skal bli hans visepresidentkandidat. Det er forventet at han velger sin makker før republikanernes landsmøte i juli. Sist gang annonserte Trump at valget falt på Mike Pence 15. juli.

– Jeg tror Trump vil være mest opptatt av å velge en som han tror vil være lojal mot han, i klassisk mafiaboss-stil, sa USA-ekspert Hilde Restad til Nettavisen i januar.

I helgen som gikk var det duket for et event med rundt 400 Trump-pengegivere i Mar-a-Lago i Florida. Tim Scott, Kristi Noem, J.D Vance, Marco Rubio, Doug Burgum, Elise Stefanik, Vivek Ramaswamy var alle til stede.

VP: Tim Scott er en av de håpefulle som kan bli Trumps visepresidentkandidat. Foto: WIN MCNAMEE

Visepresident-«tryouts»

Samtidig fyller de opp kalenderne sine med intervjuer og eventer for å sanke stemmer for Trump.

«Denne helgen hadde vi 15 folk. De er ute og driver valgkamp. Det kan være mer effektivt på denne måten. Hver og en av dem tror de kan bli valgt, noe som jeg antar stemmer, sa presidentkandidat Trump til Spectrum News 1 Wisconsin tirsdag.

Sør-Carolinas senator Tim Scott er en av de som trolig står høyt på listen i kampen om den mektige posisjonen. På søndag ble han presset på spørsmålet «vil du forplikte deg til å akseptere valgresultatet?».

Ville ikke svare på spørsmålet

Tim Scott svarte unngående på spørsmålet.

– Den 47. ende presidenten i USA vil bli Donald Trump, sa Scott før han forsøkte å ramse opp en liste over hvordan USA skal se ut under Trump 2.0.

Senatoren ble avbrutt. Stjernejournalist Kristen Welker forsøkte gjentatte ganger å avklare spørsmålet. Hun ba om et «ja» eller «nei»-svar.

«Det er mitt budskap», «Jeg ser frem til at Trump blir den 47. president. Kristen du kan spørre flere ganger», «Amerikanerne vil ta avgjørelsen og jeg tror vår neste president blir Donald Trump», «dette er derfor mange tror NBC News er en utvidelse av Det demokratiske partiet», var blant svarene til Scott.

GA SEG IKKE: Stjernereporter Kristen Welker, som også modererte en av presidentdebattene i 2020, ga seg ikke i jakten på et svar. Det var likevel lite å hente fra Scott. Foto: Julio Cortez

– Burde skremme enhver som lytter

Welker forsøkte å forklare Scott at grunnmuren for et vellykket demokrati er en fredelig maktoverføring. Men Scott ville fortsatt ikke svare på det han kaller et hypotetisk spørsmål.

Uttalelsen, eller den manglende uttalelsen, har vekket reaksjoner.

– Det at Tim Scott nekter å si at han vil følge loven og ikke forsøke å undergrave valgresultatet burde skremme enhver som lytter, sier organisasjonen Citizens for Ethics på Twitter.

Tidligere mediekorrespondent i CNN, Brian Stelter, kommer med følgende betraktning:

– Se hva Trump krever for å bli en MAGA-visepresidentkandidat. Tim Scott ødelegger sitt rykte og troverdighet når han nekter å si om han vil akseptere 2024-valgresultatet.

Mike Taylor, som har jobbet i Trump-administrasjonen, påpeker at dette er en audition. Taylor er skuffet over republikanerne stiller seg bak Trump, og som han mener nå, i likhet med Trump, utgjør en trussel for demokratiet.

– Han forventet ikke det spørsmålet. Jeg mener det sender et signal, sier han.

2024-05-09T07:56:58Z dg43tfdfdgfd