SVENSKE GJENGER LURER POLITIET MED SEX

Svenske gjenger lurer politiet med sex

Kriminelle gjenger har begynt å bruke romantiske forhold for å rekruttere politiansatte, avslører Dagens Nyheter.

En slik taktikk har ført til alvorlige sikkerhetsbrudd innen svensk politi.

Dagens Nyheter har avdekket hvordan kriminelle systematisk har infiltrert politiet ved å initiere romantiske forhold med nøye utvalgte mål.

Les også: Skrekktall fra Sverige: Så mye koster en kriminell gjeng

Disse forholdene har tillatt gjengmedlemmer å få tilgang til sensitive opplysninger, noe som har ført til lekkasjer fra politiets interne systemer.

Blant de avdekkede tilfellene er historien om en kvinnelig politistudent som ble forført av en gjengmedlem. Deres forhold førte til at politistudenten gjennomførte ulovlige søk i politiets registre på vegne av sin kjæreste, noe som til slutt førte til fysiske angrep på individer som sto i veien for gjengens operasjoner.

Granskningen viser at dette er en del av en større trend der kriminelle utnytter personlige forhold til å fremme sine interesser, noe som har skapt en kultur av mistillit og frykt blant politiets rekker.

Les også: Dette er nettverkene som truer Norge

Granskningen avslører at det har vært 514 anmeldelser om mistenkte lekkasjer siden 2018, fra ubekreftede tilfeller til saker som har ført til domfellelser, og minst 30 politiansatte har blitt identifisert som sikkerhetsrisikoer og måttet forlate sin stilling eller har sagt opp selv.

Les også: Advarer: – Kan bli som Sverige om fem år

Denne saken er skrevet med støtte fra kunstig intelligens.

2024-04-29T11:19:06Z dg43tfdfdgfd