SLåR ALARM OM BORGERKRIG I USA

Slår alarm om borgerkrig i USA

AUSTIN, TEXAS (Nettavisen): Tankesmien Policy Horizons Canada, som rapporterer til Canadas regjering, roper varsku om forholdene i nabolandet USA.

I en fersk rapport skisserer tankesmien 35 ulike scenarioer Canadas politikere bør forberede seg på. Borgerkrig i USA er ett av dem.

Det melder Politico. Hundrevis av embetsmenn og eksperter har blitt intervjuet i forbindelse med produksjonen av rapporten.

Les også:

Les også: Sammenlignet Trump med Jesus: – Galskap

«Kaster landet inn i en borgerkrig»

Advarselen om nabolandet lyder slik:

«Ideologiske inndelinger i USA, demokratisk erosjon og innenlands uro som eskalerer, kaster landet inn i en borgerkrig».

Les også:

Les også: Spliden i abortmotstandsbevegelsen: – Gud dømmer USA

Policy Horizons Canada kategoriserer scenarioet om borgerkrig i USA som usannsynlig, men at det vil ha stor påvirkning på Canada hvis det inntreffer.

John McArthur som sitter i organisasjonens komité forteller Politico at advarselen kan vise den dype angsten Canada nå har om amerikansk politikk.

Det må ikke bety at man får en ny borgerkrig à la 1861 mellom delstatene. Professoren påpeker også at det kommer an på hvordan man definerer borgerkrig.

Samtidig understreker han at han snakket for egen regning, og ikke på vegne av organisasjonen.

Les også: USA holder renta uendret – sentralbanken regner med bare ett kutt i år

Flere alarmerende scenarioer

I forordet skriver organisasjonen at det å spå det neste som skjer, er trolig ikke mulig. Det er derfor kritisk å utforske disrupsjoner som kan skje.

«Til og med usannsynlige hendelser kan plutselig bli realitet», skriver direktør Kristel Van der Elst.

De ti mest sannsynlige scenarioene i rapporten er også ganske alarmerende. De advarer blant annet om et økosystem som kollapser, milliardærer som styrer verden, KI som kommer ut av kontroll, cyberangrep som ødelegger kritisk infrastruktur og at mennesker ikke lenger vil kunne evaluere hva som er sannheten.

Les også:

Les også: Advarer mot billig Kina-kopi: – Mister livet

2024-06-15T20:29:52Z dg43tfdfdgfd