SKREKKTALL OM RUSSISKE SOLDATER OG DRAP

Skrekktall om russiske soldater og drap

I 2023 ble 116 russiske militærpersonell dømt for drap, en økning på nesten 900 prosent sammenlignet med året før.

Dette ble rapportert av det uavhengige nyhetsnettstedet Mediazona og bekreftet av Storbritannias forsvarsdepartement melder Business Insider.

Les også:

Les også: Kremls atomvåpen-melding: – Vesten har gått lei

Ifølge offisielle data fra Russlands dømmende myndigheter steg antallet drapsdommer dramatisk fra 13 i 2022 til 116 i 2023. Storbritannias forsvarsdepartement peker på posttraumatisk stress og avstumpethet overfor vold som sannsynlige årsaker, forsterket av alkohol- og narkotikamisbruk blant soldatene.

Rapportene indikerer også en problematisk effekt av å innlemme tidligere straffedømte i militæret. I et forsøk på å styrke troppene i Ukraina, ble mange innsatte tilbudt frihet i bytte mot militærtjeneste, noe som har resultert i at personer med en allerede voldelig fortid vender tilbake til samfunnet med få rehabiliteringsmuligheter.

The New York Times belyser den kontroversielle praksisen hvor 15,000 benådede fanger ble sendt til frontlinjene med Wagner-gruppen og Storm Z, for deretter å returnere til det russiske samfunnet. Flere av disse har begått nye alvorlige forbrytelser etter hjemkomst.

2024-05-06T14:16:56Z dg43tfdfdgfd