SKREKKBESKJED FRA VELGERNE TIL JOE BIDEN

Skrekkbeskjed fra velgerne til Joe Biden

DENVER, COLORADO (Nettavisen): Konsekvensene av Bidens katastrofeprestasjon under torsdagens debatt har synket inn hos velgerne.

I en fersk CBS-meningsmåling svarer 72 prosent at de mener Biden ikke har god nok kognitiv helse til å styre USA. Altså 7 av 10 betviler den sittende presidentens evne til å gjøre jobben sin.

Mener Biden ikke bør stille

Velgerne var ikke imponert før debatten heller. Kun et par uker før Trump og Biden barket sammen i Atlanta, svarte 65 prosent av velgerne det samme.

72 prosent av velgerne mener også nå at Biden ikke bør stille som presidentkandidat. 86 prosent av dem peker på alderen som en av årsakene.

Les også: Nordmenn i Boston fulgte TV-kaoset i USA fra en hotellbar: – Flaut

To versjoner av Biden

Biden på sin side er klar på at han verken er en like god debattant som tidligere eller snakker like rent.

Det sa han på en rally i Nord-Carolina dagen etter debatten. Da var presidenten i fyr og flamme, en sterk kontrast fra torsdag kveld.

Amerikanske medier nå spekulerer på om Biden er i god form i vanlig arbeidstid, men sliter om kveldene eller på lengre turer til utlandet.

Ifølge en fersk artikkel fra Axios, finnes det to versjoner av Joe Biden. Tiden på dagen skal være viktig.

Fra klokken 10.00 til 16.00 er Biden engasjert. Utenfor dette tidsrommet, er det større sannsynlighet for at han gjør feil eller blir sliten, forteller anonyme rådgivere til nyhetssiden.

Det mener de er med på å forklare hvorfor Biden presterte så dårlig klokken 21.00 på kvelden torsdag amerikansk tid mot Trump.

Les også: Biden-velgerne slår tilbake: – Det er teaterkritikk-politikk

Full støtte fra familien

Om USAs velgere synes det er greit med en president som ifølge artikkelen kun er på sitt beste visse timer på døgnet, vil kun tiden vise.

Mens Biden i skrivende stund mangler tillit hos befolkningen, får han derimot full støtte fra sin nære familie.

Istedenfor å ta til orde for å be Biden kaste inn håndkleet, slik mange eksperter og kommentatorer mener de bør, skal de ha oppfordret han til å fortsette i presidentkampen.

Familien skal også ha diskutert om noen av rådgiverne som forberedte Biden til debatten burde få sparken. Det melder CNN.

Les også: Storm av kritikk mot Biden: – Dyp panikk hos demokratene

Risikabelt å vrake Biden

Til tross for krisestemning blant demokrater, er det også risikabelt å erstatte Biden kun drøye fire måneder før valget.

Navn som Kamala Harris, Pete Buttigieg, Gretchen Whitmer og Josh Shapiro er nevnt som mulige erstattere.

Men ekspertene er skeptiske til om noen av dem klarer å få nok oppslutning til å slå Donald Trump.

2024-07-03T07:56:58Z dg43tfdfdgfd