RøD UNGDOM-TOPP FJERNER VåPENBILDE FRA X

Rød Ungdom-topp fjerner våpenbilde fra X

Ahmed Al-Saedi ble valgt til ny nestleder på landsmøtet til Rød Ungdom i helgen.

Al-Saedi har fått massiv kritikk på sosiale medier for meldinger han har tidligere lagt ut på X.

Unge Høyre-leder Ola Svenneby og Russland-ekspert og forfatter Aage Borchgrevink er blant flere som har kritisert Al-Saedis innlegg på X.

Den ferske nestlederen har også hatt et profilbilde på X hvor han poserer med et Kalasjnikov-gevær.

– Dette er et bilde av meg fra en ferietur i hjemlandet mitt Irak i enten 2021 eller 2022. Vi kjente sjefen på politistasjonen, så jeg fikk lov til å skyte, sier nestleder i Rød Ungdom, Ahmed Al-Saedi, til Nettavisen.

– Jeg skjønner at dette kan skape spørsmål. Bildet er nytt, men X-kontoen min er fra 2014. Jeg var ung da jeg opprettet kontoen min. Den har hatt samme stil siden da, hvor jeg og vennene mine skriver en del tull og tøys. Og så ble jeg nestleder i Rød Ungdom over natta, og da var det folk som tok mine X-meldinger litt for alvorlig, sier han.

– Jeg har også ytret meg politisk på X. Og det står jeg bak til en viss grad. Så alt er ikke bare tull og tøys.

Fjerner bildet

– Hvordan skal folk skille på det som er tøys og det som er alvor, Al-Saedi?

– Det er et godt spørsmål. Jeg er 22 år gammel, så mine venner skjønner hva som er tull og tøys, men det gjør kanskje ikke en 60-åring. Så jeg kommer til å være litt mer forsiktig med hvordan jeg ytrer meg på sosiale medier, sier han.

– Det bildet har skapt så mye trøbbel at jeg er usikker på om jeg vil bruke det lenger. Det er synd at folk skal tro at jeg vil starte en væpnet revolusjon i morgen, bare fordi jeg har vært på en ferietur i hjemlandet mitt sammen med noen kamerater. Men det må jeg vel endre på, tenker jeg, sier Al-Saedi.

– Jeg håper folk tolker meg i beste mening på internett, legger han til.

Al-Saedi byttet profilbilde på X like etter intervjuet med Nettavisen.

NYVALGT: Ahmed Al-Saedi er nyvalgt nestleder i Rød Ungdom. Foto: Privat

Reagerer på X-innlegg

Det er flere meldinger som både Svenneby og Borchgrevink reagerer på.

«Med en nestleder som dette, er det kanskje ikke så rart at Rød Ungdom er motstandere av Ukrainas motstandskamp,» skriver Svenneby på X og viser til følgende meldinger:

«Russland kommer til å forlate Donbass. I Donbass vil de bli selvstyrte. Men istedenfor å handle med en rik nabo som Russland, velger Ukraina å krige,» skriver Al-Saedi i en melding på X 18. januar 2023.

«Maybe if Zelensky actually followed his political campaign and started to care about eastern ukraine and restore water to Crimea we wouldn’t ended up here, idk,» skriver han 18. januar 2023.

«Herrejesus. Trist å se at Rød Ungdoms ledelse resirkulerer russisk propaganda. Minner om hvordan Rødts forgjengere i AKP på syttitallet støttet kamerat Mao,» skriver Borchgrevink på X.

2024-04-17T12:55:05Z dg43tfdfdgfd