RUSSLANDS MENY I FNS SIKKERHETSRåD VEKKER OPPSIKT: – EN HåN

Russlands meny i FNs sikkerhetsråd vekker oppsikt: – En hån

Et angrep på et barnesykehus i den ukrainske hovedstaden Kyiv mandag har de siste dagene ført til sterk kritikk fra flere land.

To er døde og 32 er skadd, ifølge ukrainske myndigheter.

Russland leder Sikkerhetsrådet

Denne uken tok Russland over det rullerende formannskapet i FNs sikkerhetsråd, og tirsdag ble det servert lunsj for å markere anledningen.

Og på menyen sto en rett som ses som en hån mot Ukraina som er i sorg etter angrepet.

Blant fisk og suppe sto også retten – som har samme navn på engelsk som på norsk – Chicken Kyiv, altså Kylling Kyiv.

Ukrainas permanente representant i FNs sikkerhetsråd, Sergij Kyslytsja, har lagt ut et bilde av menyen på det sosiale mediet X.

– Denne krigsforbryteren Nebensja vil ende i helvete og hans plass der er evig, skriver han om sin russiske FN-kollega – Vasilij Nebensja.

Les også:

Les også: Biden og Stoltenberg til Nato-toppmøtet: Russland skal ikke få vinne

Et av de verste angrepene

Over 100 bygninger skal ha blitt truffet i ulike deler av landet mandag, og totalt 43 mennesker ble drept, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

– 43 mennesker ble drept i dette angrepet, sa Zelenskyj i en tale til en tankesmie i Washington, på sidelinjen av Nato-toppmøtet, tirsdag kveld.

TRUFFET: Barnesykehuset i Kyiv ble truffet og mange skadd. To er så langt meldt døde, ifølge ukrainske myndigheter. Foto: Vetle Ravn Viken

FN avviser Russlands forklaring

Over 100 bygninger skal ha blitt truffet i ulike deler av landet, og angrepet beskrives som et av de verste siden Russland gikk til full krig mot nabolandet.

Russland avviser at de angrep sykehuset og hevder at det ble truffet av vrakrester fra en ukrainsk luftvernrakett.

FN fester liten lit til den russiske forklaringen. Høyst sannsynlig ble barnesykehuset i Kyiv truffet direkte av en russisk rakett, mener FNs overvåkingsorgan for menneskerettigheter i Ukraina.

Les også:

Les også: Omfattende russiske angrep mot Ukraina: Minst 32 døde

2024-07-10T13:05:39Z dg43tfdfdgfd