RUSSLAND HEVDER å HA FåTT KLOA I BRITISK SUPER-MISSIL

Russland hevder å ha fått kloa i britisk super-missil

Det russiske, statlige nyhetsbyrået RIA publiserte søndag en video som angivelig viser et intakt eksemplar av det fransk-britiske missilet Storm Shadow / Scalp.

I videoen ser man det som skal være en av endene på missilet og en maskert soldat som forklarer at de skal demontere den for å finne ut av hvordan teknologien fungerer.

– Ved å studere missilet kan man finne ut hvilke mottiltak man kan gjøre for å beskytte mot slike våpen, skriver Ria.

Verken nyhetsbyrået, soldaten eller russisk militærledelse oppgir hvordan det relativt store missilet endte opp i russiske hender, intakt.

Les også:

Les også: Russiske myndigheter svartelister VPN-apper og IP-telefoni

Missilene slippes fra fly og har en rekkevidde på rundt 250 kilometer. Det er disse missilene som har vært med på ødelegge store deler av skipene i Russlands svartehavsflåte, samt hovedkvarterene til samme flåte.

En slik missil koster nærmere 13 millioner norske kroner.

SUKSESS: Det britisk-franske missilet har blitt et av Ukrainas mest fryktede våpensystemer. Foto: Lewis Joly (AP/NTB).

Et av de mest kjente tilfellene av ukrainsk bruk av Storm Shadow / Scalp-missiler, var da Svartehavsflåtens hovedkvarterer ble bombet i september i fjor. Ukraina meldte at 34 offiserer ble drept, mens Russland rapporterte om én savnet soldat etter angrepet.

Bildene den gang viste flere missiler treffe bygningen, før en stor brann brøt ut.

FULLTREFFER: I september traff ukrainerne Svartehavsflåtens hovedkvarter i russiske-annektere Sevastopol på Krym-halvøya. Foto: Skjermdump (Telegram).

Les også:

Les også: Avgjørelsen kan være skjebnesvanger for Ukraina. Nå kommer Norge med ny uttalelse

2024-07-08T07:06:38Z dg43tfdfdgfd