REAGERER På DONALD TRUMPS OPPFøRSEL: – DET HAR ALDRI SKJEDD

Reagerer på Donald Trumps oppførsel: – Det har aldri skjedd

Donald Trump fikk tirsdag munnkurv i «hysjpenge»-saken. Ekspresidenten får ikke lov å kommentere offentlig om personer som er involvert i rettssaken.

Trump er og har vært en ivrig bruker av sin egen plattform Truth Social. Der har han kritisert flere av dommerne, ansatte i påtalemyndighetene og familiemedlemmene deres til sine millioner av følgere.

Den siste uken har det vært dommer Juan Merchans tur. På mandag bestemte dommeren at «hysjpenge»-saken skal starte 15. april som planlagt.

Trumps team forsøkte å få saken henlagt og utsatt uten hell. Etter avgjørelsen kalte Trump dommeren en Trump-hater og påpekte at Merchans datter jobber for et konsulentfirma som har jobbet med politiske kampanjer for flere demokrater.

Konsulentfirmaet skal ha jobbet med kampanjene til både Kamala Harris og Joe Biden, ifølge The Hill.

Les også: Går viralt: Nå stiller «Literally Anybody Else» som presidentkandidat i USA

– Så uvanlig

Trumps ferske munnkurv ble allerede foreslått i februar av statsadvokat Alvin Bragg. Statsadvokaten mente Trump hadde en fortid med å lange ut mot folk som er involvert i rettssakene mot han.

– Dette er så uvanlig. Det har aldri skjedd, sier advokat Nick Akerman til CNN. Han var en del av påtalemyndighetens team i Watergate-skandalen på tidlig 70-tallet. I dag jobber han som advokat i New York.

Les også: Frist utsatt for Trump

De siste månedene har Trump gjentatte ganger tatt til tastaturet med nedsettende kommentarer om dommere og folk involvert rettssakene. Det er ikke et sjakktrekk, mener Akerman.

– Det er snakk om dommeren som kan sende deg i fengsel eller løslate deg på prøve. Du gjør ikke slike ting. Donald Trump er den eneste personen jeg har sett gjøre dette, og på en forferdelig måte, påpeker Akerman.

Tirsdagens munnkurv er ikke Trumps første, eller andre. I oktober 2023 fikk Trump munnkurv i bedragerisaken i New York, og i rettssaken om valginnblanding i New York.

Les også: Går viralt: Nå stiller «Literally Anybody Else» som presidentkandidat i USA

Ville at dommeren skulle trekke seg

Til tross for munnkurven, lot ikke Trump være å kommentere Juan Merchan onsdag. Ekspresidenten påstår at dommeren i «hysjpenge»-saken lider av «Trump Derangement Syndrome», og at hans rett til ytringsfrihet blir fratatt når han nå har fått en munnkurv.

Han langet også på nytt ut mot dommerens datter, Loren Merchan. Hun skal nemlig ha brukt et fiktivt bilde av Trump bak lås og slå som profilbilde på Twitter-kontoen hennes. Det er nå tatt ned.

Trump har lenge ment at dommeren burde trekke seg på grunn av bindingen. Merchan har også donert 15 dollar til Joe Bidens kampanje i 2020, ifølge Washington Post. Dommeren diskuterte forespørselen med delstatens etikkråd, men konkluderte med at han kunne fortsette som dommer i rettssaken.

2024-03-28T18:53:11Z dg43tfdfdgfd