POLITIET ADVARER: – ALLIER DEG MED NABOEN

Politiet advarer: – Allier deg med naboen

Mange har planlagt å reise bort i sommer, og politiet advarer om at dette medfører økt risiko for innbrudd i både hjem, fritidseiendom og båt.

– Det er lurt å ta ned risikoen og sikre hjem og eiendom på best mulig måte før avreise, skriver politiet i en pressemelding torsdag formiddag.

Les også:

Les også: Kjøpte for 20 millioner kroner - brant til grunne

Flere råd før reisen

Politiet kommer med flere råd til personer som skal reise bort i sommer.

Man bør låse dører og lukke alle vinduer, rydde vekk synlige verdigjenstander, sikre båt og båtutstyr før man reiser bort, og unngå at hjemmet ser forlatt ut, selv om man er på ferie.

– Allier deg med naboen og hold et øye med nabolaget ditt i sommer. Se etter gjenstander som ikke hører hjemme utenfor huset, og som kan fungere som «merking» for innbruddstyver. Om gjenstandene ikke blir fjernet, antar tyvene at ingen er hjemme, sier Thorry Aakenes, som er driftsenhetsleder for Nordmøre og Romsdal og politistasjonssjef ved Kristiansund politistasjon.

Aakenes ber også om at man tar kontakt med politiet hvis man ser noe som kan se ut som tyveri eller innbrudd.

– Meld alltid fra til politiet om du legger merke til mistenkelig atferd på eiendommen din, hos naboen og i nabolaget, sier Aakenes.

Les også:

Les også: Stjal tax free-varer i spesialsydde lommer - da slo Roar fra Ås til

UTATT FOR INNBRUDD: Flere bedrifter kan oppleve innbrudd i sommerferien. Ifølge Tryg Forsikring er byggebransjen spesielt utsatt, men det er forholdsregler man kan ta. Foto: Sara Johannessen Meek/NTB (Illustrasjonsfoto)

Byggebransjen spesielt utsatt

Det er ikke bare boliger som står tomme om sommeren. Tryg Forsikring advarer bedriftseiere om at de kan få ubudne gjester om det ikke tas forholdsregler.

– Driver du en virksomhet som har planer om å stenge ned i fellesferien, kan det være lurt å ta forholdsregler for å sikre at ikke ubudne gjester får en enkel jobb, sier direktør Michael Kolbæk i Tryg Forsikring.

I fjor fikk forsikringsselskapet hundrevis av saker knyttet til innbrudd, tyveri eller ran. Et enkelt grep for å unngå det kan være å installere alarmsystemer og overvåkingskameraer, tror Kolbæk.

– I tillegg kan det være lurt å flytte de mest verdifulle eiendelene man har til et sikkert sted, for eksempel maskiner, spesialverktøy og PC-er, sier han.

Ifølge tall fra Finans Norge ble det i fjor meldt inn 3410 skader tilknyttet innbrudd, tyveri eller ran i næringsbygg, noe som kostet bransjen over 160 millioner kroner.

Tryg Forsikring advarer om at byggebransjen er spesielt utsatt.

– Tyvene er selvsagt klar over at flere tar ferie samtidig og velger å holde stengt. Derfor er det lurt å låse inn alt av verktøy. Dette er ofte det enkleste for tyvene å få med seg, sier Kolbæk.

Les også:

Les også: Tyven har raidet flere boliger i år – har vært utvist av landet siden 2010

2024-07-04T08:56:04Z dg43tfdfdgfd