NRK: GRøNN UNGDOM-LEDEREN TOK OVERDOSE

NRK: Grønn Ungdom-lederen tok overdose

– Jeg tok en overdose av et stoff som jeg trodde var amfetamin, men som viste seg å være et sørafrikansk gatedop som er blitt beskrevet som «poor man’s cocaine». Det er skummelt å tenke på at vi tok noe vi ikke egentlig visste hva var, sier Tobias Stokkeland til NRK, og legger til at opplevelsen skremte han.

– Vi var på byen og skulle prøve et rusmiddel, som jeg ikke merket noe særlig effekt av, til å begynne med. Jeg fortsatte å ta, mer enn de andre, og merket etter hvert at jeg har veldig høy puls og brystsmerter. Da vi kom hjem til venninna mi, så fikk jeg et ekstremt panikkanfall.

Han ønsker å avskaffe straff for bruk av rusmidler. Han tror mange kvier seg for å oppsøke hjelp, i redsel for å bli møtt med straff.

– Jeg var en sånn eksperimenterende ungdom. Og det holdt på å gå skikkelig galt fordi jeg var redd for å bli tatt. Jeg ønsker at vi skal slutte å straffe bruk av rusmidler og heller hjelpe de som trenger det, sier han til kanalen.

Han forteller at han tidligere har prøvd flere ulike rusmidler, som cannabis, MDMA, og psykedelisk sopp, men legger til at det ikke har skjedd etter at han kom hjem fra Sør-Afrika.

Stokkeland får støtte fra MDG-leder Arild Hermstad.

– Tobias sin historie viser hvor farlig dette kan være, og vi må ta vare på alle som havner i problemer med rus. Ikke straffe dem. Det er på høy tid å komme i gang med rusreform. Dette handler om folks liv og helse, sier partilederen til NTB.

Lederen av Grønn Ungdom føyer sin i rekken av ungdomsparti-ledere som åpner opp om rushistorien sin.

FPU-leder Simen Velle sto tidligere denne uken fram og fortalte om sin rushistorie i et intervju med VG.

Han ble som tenåring tatt to ganger av politiet i besittelse av marihuana. Det resulterte i et forelegg og en dom.

2024-05-04T06:58:08Z dg43tfdfdgfd