NETTAVISEN ERFARER: VESTRE BLIR HELSEMINISTER, TAJIK IKKE VURDERT

Nettavisen erfarer: Vestre blir helseminister, Tajik ikke vurdert

Snart skal statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avsløre sin nyeste rokkering i regjering, etter at han kastet Ingvild Kjerkol (Ap) som helseminister da hun ble tatt for fusk på masteroppgaven

Nettavisen får opplyst at næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre har takket ja til å bli ny helseminister.

UT ÉN DØR, INN EN ANNEN: Jan Christian Vestre er klar for nye oppgaver. Foto: Cornelius Poppe (NTB)

Det betyr at hans plass i næringsdepartementet står ledig.

Hvem som tar over for Vestre er ikke avgjort. Nettavisen blir fortalt at her har tre kandidater blitt til to:

  • Fiskeriminister Cecilie Myrseth fra Troms er aktuell som ny næringsminister.
  • Stortingsrepresentant Marianne Sivertsen Næss er aktuell som ny næringsminister, men også som fiskeriminister dersom Myrseth tar over for Vestre.
  • Finanspolitisk talsperson Tuva Moflag fra Akershus var en aktuell kandidat til å bli ny næringsminister, men er nå forbigått i prosessen av de to andre.

FORBIGÅTT: Tuva Moflag (Ap) har sakket akterut i kampen om å bli ny statsråd, blir Nettavisen fortalt. Foto: Fredrik Hagen (NTB)

Tidligere Ap-nestleder Hadia Tajik (Ap), som gikk av som arbeidsminister i 2022 etter en gammel pendlerboligsak ble avslørt, er alltid et samtaleemne når det dukker opp ledige plasser i regjering.

Men kilder på Youngstorget opplyser til Nettavisen at Tajik ikke på noe tidspunkt i prosessen har vært aktuell for et comeback i regjering.

En annen tidligere nestleder og statsråd som ikke har blitt vurdert, er Trond Giske, leder av Nidaros sosialdemokratiske forum, partiets største lokallag.

2024-04-16T17:17:56Z dg43tfdfdgfd