NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Nattens viktigste nyheter

FBI: Trump ble truffet av kule

I en uttalelse fredag ønsker den føderale politimyndigheten å klargjøre hva som skjedde, etter at det har rådet forvirring og motstridende meldinger i nesten to uker siden hendelsen under valgmøtet i Butler i delstaten Pennsylvania.

– Det som traff tidligere president Trump i øret, var en kule, enten hel eller delt i mindre biter, avfyrt fra den avdødes gevær, heter det i en uttalelse.

Les saken

Båtbrann i Oslo

Klokken 0.48 ble det meldt at det brant i en større kabincruiser brant i Oslo. Båten var fortøyd til en brygge på Frognerstranda i Oslo, og det ble opplyst at det var stor spredningsfare.

Knappe ti minutter senere hadde brannen spredd seg – og det brant i tre båter.

Les saken

Politico: Biden vil begrense immuniteten til presidenter

President Joe Biden ventes å legge fram et forslag om å begrense immuniteten til presidenter og noen andre tjenestepersoner, ifølge nettstedet Politico.

Ifølge Politico skal endringen komme i form av et grunnlovstillegg.

Nettstedet skriver at kunngjøringen kommer til å skje i Texas mandag, samt at de enkelte forslagene kan bli endret.

Les saken

Jevnt mellom Trump og Harris i WSJ-måling

Blant registrerte velgere leder nå Donald Trump med 49 prosent mot Kamala Harris' 47 prosent, ifølge en presidentvalgmåling fra Wall Street Journal.

Tidligere denne måneden hadde Trump en ledelse på 6 prosentpoeng over Joe Biden, i en måling før Biden trakk seg som Demokratenes presidentkandidat.

Visepresident Harris blir med all sannsynlighet partiets kandidat, etter at et overveldende flertall av delegatene til landsmøtet har uttrykt at hun har deres støtte.

Les saken

2024-07-27T03:54:52Z dg43tfdfdgfd