MANN LøP ETTER FOLK MED KNIVER I OSLO – éN PERSON LETTERE SKADD

Mann løp etter folk med kniver i Oslo – én person lettere skadd

OSLO (Nettavisen): Politiet pågrep onsdag ettermiddag en mann som bevæpnet med to kniver løp etter mennesker i Oslo sentrum, mellom Slottet og Nationaltheateret. En person er lettere skadet.

Skihopperen Marius Aas Hast var en av dem som ble angrepet av mannen. Han og noen kompiser lo og koste seg i Oslo sentrum, da mannen spurte om de lo av ham. Det gjorde de ikke, men mannen ga seg ikke og spurte «hva skjer», forteller Hast.

– Jeg forsøkte å roe ham ned, og sa at det ikke handlet om ham. Men han ga seg ikke, tok tak i skuldrene mine og kneet meg i skrittet. Jeg havnet i bakken. Da jeg reiste meg opp så jeg kniven, og han gikk mot min lillebror og vennene mine, sier Hast til Nettavisen.

Hast forsøkte derfor å få mannen vekk fra t-banestasjonen, forteller han. Rett etterpå dro mannen opp ytterligere en kniv.

FORTELLER: Marius Aas Hast var en av dem som ble angrepet av mannen. Foto: Mathias Hagen

Hast forteller at mannen deretter satte kurs for et tettpakket Karl Johan, og at han derfor forsøkte å lokke mannen med seg mot Slottet.

– Der er det jo Garden, og det er godt bevoktet, sier Hast.

– Etter hvert begynte jeg å høre politisirener. Da kastet jeg steiner på mannen, og trakk ham med meg opp mot Slottet.

Avisa Oslo har pratet med Omid Ahmadi, som var vitne til deler av hendelsen:

– Jeg og en venn var på vei ned mot sentrum. Så så vi en mann som hadde med seg kniv. Det kom noen gutter etter han, som ropte og kastet stein på han. Etter hvert tok han fram to kniver. Etter det kom politiet ganske fort, sier Ahmadi til avisen.

Mannen ble pågrepet mens han løp oppover mot Slottet. Under pågripelsen kastet han fra seg to kniver, sier innsatsleder Steinar Bjerke til Nettavisen på stedet.

INNSATSLEDER: Politibetjent Steinar Bjerke møtte pressen etter hendelsen. Foto: Mathias Hagen

– Politiets oppfatning pr nå er at det skjedde en hendelse på/ved inngangen til Nationaltheatret T-bane og at etter dette løp mistenkte etter tre gutter i retning mot Slottsbakken hvor bevæpnet politi pågrep mistenkte, skriver politiet på X.

NØDETATER: Politiet har nå kontroll på stedet. Foto: Mathias Hagen

Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 17.45.

– Operasjonssentralen mottok mer enn 20 nødtelefoner fra samme område på kort tid. Mannen ble pågrepet i nærheten av Ring 1 over Fredriks gate, skriver politiet på X.

PÅGREPET: Bak politibilen til venstre lå den pågrepne mannen. Foto: Esben Aasen (Moss Avis)

Hendelsen ble først definert som PLIVO, altså «pågående livstruende vold».

– Vi jobber med avhør av pågrepne, sikring av vitneforklaringer for øvrig, sikring av video og andre etterforskningsskritt. Foreløpig fremstår dette som en hendelse med en foranledning mellom pågrepne og noen andre som han hadde en form for kjennskap til, melder politiet på Twitter.

– Slik status er nå oppfatter ikke politiet dette som forsøk på terror eller lignende. Vi har reversert hendelsen ned fra PLIVO til et ordinært skarpt oppdrag, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i en melding til pressen.

2024-05-01T16:58:02Z dg43tfdfdgfd