MANN I 20-åRENE SIKTET FOR DRAP ETTER VOLDSHENDELSE På KARMøY: – HAR BESLAGLAGT DRAPSVåPENET

Mann i 20-årene siktet for drap etter voldshendelse på Karmøy: – Har beslaglagt drapsvåpenet

– Det har nylig vært en voldshendelse på Åkra. Flere patruljer er på stedet, opplyste politiet i en melding rett etter klokken 21 lørdag kveld.

Klokken 00.17 opplyser politiet at en person er bekreftet død.

– Politiet og helse rykket ut til stedet. Der ble en mann funnet alvorlig skadet, og han ble etter kort tid erklært død av lege på stedet, skriver politiadvokat Fredrik Martin Soma i en pressemelding natt til søndag.

Til Nettavisen opplyser Soma at den avdøde mannen i midten av 20-årene ble funnet utendørs.

Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet mener å vite hvem han er og er i gang med å varsle pårørende i utlandet. Soma regner med dette kan ta noe tid.

En mann i 20-årene er bekreftet død etter det politiet beskriver som en voldshendelse. Foto: Einar Tho

Siktet for drap – vil ikke forklare seg

Det var klokken 20.34 at politiet ble varslet om hendelsen. En mann i 20-årene ble pågrepet i nærheten av åstedet og er siktet for drap.

Les også: Drapssaker i Norge i 2024

Til Nettavisen opplyser politiadvokaten at den siktede er en norsk statsborger. Han ønsker ikke å kommentere om de involverte er kjenninger av politiet.

De to bodde i nærheten av hverandre, begge i nabolag hvor det er flere kommunalboliger. Politiet gjennomførte en rundspørring i området natt til søndag.

Politiet har i løpet av natten gjennomført en rundspørring i nabolaget, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som har kommet frem der.

– Vi planlegger avhør av siktede i dag, og fortsetter også med vitneavhør i dag, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin.

Like etter klokken 13.00 sier hun til TV 2 at den siktede har benyttet seg av retten til å ikke forklare seg for politiet.

– Vi planlegger å fremstille han for fengsling mandag, sier Malmin til TV 2.

Har beslaglagt våpen

Malmin opplyser videre at det har blitt gjort flere beslag i saken.

– Vi har blant annet gjort beslag av det vi mener er drapsvåpenet.

Hun ønsker imidlertid ikke å gå nærmere i detalj på hva slags våpen det er snakk om.

Video sprer seg

Det var et vitne som ringte politiet like over klokken halv ni.

Politiet jobber nå med å kartlegge hvor mange vitner som var til stede, men sier at de ikke har noen opplysninger som tyder på at det skal ha vært snakk om en stor folkemengde.

Politier er kjent med at det er filmet en video av deler av hendelsen.

– Videoen er spredd via Snapchat. Vi oppfordrer personer som mottar denne videoen til å ikke dele den videre, sier politiadvokaten.

– Dette er jo et vitne som er interessant for politiet, sier Soma og legger til at politiet ikke kjenner til hvem som filmet hendelsen.

Han påpeker at videoen har alvorlig innhold og sier at det kan være ulovlig å dele den.

– Vi har en egen straffebestemmelse om det å dele belastende innhold, så det kan være straffbart å dele denne, sier Soma.

Politiet oppfordrer personer som har tips i saken om å ta kontakt på telefon 02800.

2024-06-15T20:24:47Z dg43tfdfdgfd