KVINNE FANT AVLYTTINGSUTSTYR UNDER SENGA

Kvinne fant avlyttingsutstyr under senga

En mann i 30-årene er tiltalt for gjentatte ganger å ha truet, fulgt etter, iakttatt, kontaktet og forfulgt ekskjæresten sin på en måte som er egnet til å fremkalle frykt eller engstelse.

Og det med god grunn.

Tirsdag startet rettsaken der en mann i 30-årene er tiltalt for alvorlig personforfølgelse i Romerike og Glåmdal tingrett. Foto: Lise Åserud (NTB

Fikk kvinnen til å reagere: – Visste alt som skjedde

Den tiltalte mannen og kvinnen han er tiltalt for å personforfulgt, var kjærester i et par år før det ble slutt i 2019.

Til tross for at forholdet var slutt, fortsatte mannen å kontakte kvinnen – og det på omfattende vis.

Romerikes Blad refererer fra retten og skriver at kvinnen forklarte at i løpet av sommeren 2022 så ringte mannen henne på det meste 166 ganger i løpet av en dag

– Han visste hva som hadde blitt sagt. Det var helt unaturlig at han skulle vite det. Han visste alltid når jeg skulle reise steder eller jobbe sent. Noen ganger parkerte jeg hos foreldrene mine, slik at pappa kunne kjøre meg steder. Det gjorde jeg for at han ikke skulle vite hvor jeg var, forklarte kvinnen ifølge avisen.

Fattet mistanke

Kvinnen ble bekymret for at telefonen ble avlyttet av ekskjæresten, så hun byttet telefon. Hun og familien lette også gjennom hele eiendommen hennes for overvåkningsutstyr, uten å finne noe.

Et år gikk og nå hadde kvinnen sett seg lei. Hun hadde også begynt å merke seg en tikkelyd inne i boligen hennes, som hun ikke forstod hvor kom fra. Hun og faren endevendte leiligheten atter en gang.

Inne i sofaen gjorde de et funn. Tre avlyttingsenheter var teipet fast under stoffet. De lette videre. På soverommet gjorde de nok et funn.

BAK SOFAEN: Bak ryggstøtten på sofaen var det teipet tre opptaksenheter. Foto: Politiet

– Bekreftelse på at jeg ikke var helt gal

– Der fant vi to enheter som var plassert inne i stoffet på sengegavlen. De var ikke synlige i det hele tatt. Jeg ble egentlig lettet, for det var en bekreftelse på at jeg ikke var helt gal som trodde jeg hadde vært overvåket.

Ekskjæresten tok seg inn i boligen til kvinnen én gang i uken for å bytte batterier. Foto: Politiet

«I perioden fra mai 2022 til juni 2023 avlyttet han kvinnen i skjul ved at han installerte avlyttningsutstyr i hennes private hjem, herunder på kjøkkenet, i stuen og på soverommet hennes. I den samme perioden installerte han sporingsenheter på kvinnens kjøretøy som han benyttet til å forfølge hennes bevegelser», heter det i tiltalen.

I retten har mannen i 30-årene erkjent straffskyld for alvorlig personforfølgelse. Han sier ifølge Romerikes Blad at han forstår at det han gjorde var galt, men at fikk et irrasjonelt tunnelsyn.

2024-04-17T12:40:03Z dg43tfdfdgfd