JUBELMåLING FOR DONALD TRUMP

Jubelmåling for Donald Trump

NORD-CAROLINA, USA (Nettavisen): Det er under 200 dager til det er duket til presidentvalg i USA. President Joe Biden og tidligere president Donald Trump kjemper om å vinne amerikanernes stemmer.

Nå viser en fersk, nasjonal meningsmåling fra CNN at Trump leder med seks prosentpoeng. I meningsmålingen får Trump 49 prosent av stemmene, mens Biden får 43 prosent.

Les også: Abortmotstanderne i USA: – Sannheten kan være støtende

Snudd opp ned

I tillegg ser flere velgere enn tidligere tilbake på Trumps presidentperiode gjennom rosenrøde briller. 55 prosent av amerikanere karakteriserer nå Trumps fire år som president som en suksess, opp fra 41 prosent i januar 2021. Blant den republikanske basen, mener hele 92 prosent at Trumps presidentperiode var en suksess.

I august 2017, da Trump hadde vært president i underkant av et år, mente kun 24 prosent av amerikanere at Trumps presidentperiode til da var en suksess.

Sittende president Joe Biden sliter. 61 prosent mener presidentperioden hans har vært en fiasko, opp fra 57 prosent i januar 2022.

Respondentene svarte i tidsperioden 18. april til 23. april 2024.

Les også: Pastor ut mot Donald Trump: – Blasfemi

Nedslående for Biden i vippestater

Ekspertene og kommentatorene peker på økonomien. Velgerne knytter Trump til den gode økonomien før pandemien, skriver USA-ekspert Henrik Heldahl i en kommentar.

Økonomien er også svært viktig for velgerne i de kritiske vippestatene i årets valg. I en meningsmåling fra starten av april, med over 4000 respondenter, var velgerne i de syv vippestatene klare på at Trump var best egnet til å håndtere USAs økonomi.

Slik svarte respondentene i delstatene:

Donald Trump Joe Biden
Arizona 56 prosent 30 prosent
Georgia 56 prosent 32 prosent
Michigan 49 prosent 38 prosent
Nord-Carolina 56 prosent 33 prosent

Nevada

57 prosent 33 prosent
Pennsylvania 52 prosent 35 prosent
Wisconsin 52 prosent 40 prosent

Samme meningsmåling viste også at Trump ledet med mellom to til åtte prosentpoeng i seks av syv vippestater. En ferskere meningsmåling fra CBS i vippestatene Michigan, Wisconsin og Pennsylvania viser at presidentkandidatene ligger ganske jevnt.

2024-04-29T21:10:45Z dg43tfdfdgfd