ISRAEL BEORDRER EVAKUERING AV HUMANITæRT OMRåDE SøR I GAZA

Israel beordrer evakuering av humanitært område sør i Gaza

Evakueringen omfatter også deler av Muwasi, en teltleir hvor tusenvis av palestinere søker tilflukt.

– Dette området har blitt farlig å oppholde seg i på grunn av betydelig terroraktivitet og rakettangrep mot den israelske stat fra de sørlige delene av Khan Younis, skriver den israelske hæren (IDF) i en uttalelse.

Les også:

Les også: Harris til Netanyahu: Det er på tide å få en avtale

Området har hittil blitt betegnet som en humanitær sone av Israel. Men sonens grenser vil nå bli tilpasset, heter det i uttalelsen fra IDF.

De berørte er bedt om å forlate området i retning en nærliggende humanitær sone. IDF sier de har advart om dette via tekstmeldinger, telefon og flygeblader.

Det er andre gang på en uke at Israel beordrer evakuering av et område satt av til palestinske flyktninger. Palestinerne har gang på gang måttet flytte på seg på jakt etter trygge områder mens Israels krigføring i Gaza fortsetter.

Fra fredag:

Les også: Palestinske myndigheter: Hamas-leder døde i israelsk fangenskap

En skole som huset internt fordrevne palestinere, ble lørdag rammet av et israelsk angrep, ifølge Gazas sivilforsvar, som opplyser at minst tolv palestinere er drept.

Det er det siste i en lang rekke angrep mot skolebygg i Gaza, hvor mange personer er blitt drept i israelske angrep den siste tiden.

Etter et lignende angrep mot en skole tidligere denne måneden sa den israelske hæren (IDF) at skolebyggene blir brukt som skjulested for Hamas og som base for angrep rettet mot Israel.

Israelske styrker har kjempet mot Hamas i Khan Younis i flere uker. Israel angrep området rundt Khan Younis mandag i etterkant av den forrige evakueringsordren. Minst 70 personer ble drept, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Minst 83 palestinere har blitt drept på Gazastripen de siste to døgnene, ifølge Gazas helsedepartement.

Dermed er det totale antallet drepte nå oppe i 39.258.

2024-07-27T11:06:05Z dg43tfdfdgfd