IKKE BRUKT LYDDEMPER UNDER TRIPPELDRAPET

Ikke brukt lyddemper under trippeldrapet

Politiet etterforsker trippeldrapet på Torpo for fullt, etter at en familiefar etter all sannsynlighet tok livet av sin familie, og deretter seg selv, denne helgen. Ingen vitner skal ha hørt skuddene, opplyser politiet.

– Ut fra de undersøkelser vi har gjort hittil, så ble det ikke brukt lyddemper, forteller politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen til Nettavisen onsdag ettermiddag. Politiet har ikke opplyst hva slags våpen som ble brukt.

Les også: Kvinne og to voksne barn skutt i Torpo-drapet

Et av spørsmålene for politiet da, er hvorfor ikke noen av de avdøde våknet da det ble avfyrt skudd i boligen. Alt tyder nemlig på at de døde mens de sov i deres respektive senger, sier Mathiassen.

Les også: Frigir navn på ofrene etter drapet på Torpo

– Det er en del av etterforskning å finne ut hvorfor de ikke har våknet, sier politiadvokaten.

Et annet helt sentralt spørsmål, er hva som fikk tobarnsfaren til å drepe sine to barn og kone i deres felles bolig på Torpo i Ål natt til lørdag 23. mars.

Politiet jobber nå blant annet med å kartlegge hvor familiefaren var de siste dagene før trippeldrapet. En rekke videoer fra området er innhentet, blant annet fra et apotek.

Les også: Drapsåret 2024: Dette er ofrene

– Politiet er kjent med hva som ble kjøpt på apoteket, men vi ønsker ikke å gå ut med det. Om det er relevant for etterforskningen eller ikke, ønsker vi heller ikke å gå ut med, sier Mathiassen.

Foreløpig har ikke politiet noe informasjon som gjør at de begynner å danne seg et bilde av motivet for drapene på Ingunn Slaatten (53), Sander Slaatten (22) og Signe Slaatten (18).

Skjærtorsdag blir det avholdt sørgegudstjeneste i Torpo kirke.

– Kirken ønsker å gi et rom til denne kollektive sorgen og hjelpe til med å sette ord på det meningsløse. Å stå sammen i det mørke og tunge, kan lette litt, sier biskop Jan Otto Myrseth, som vil delta i sørgegudstjenesten, til NTB.

2024-03-27T12:15:12Z dg43tfdfdgfd