I DAG LEGGER STøRE FRAM DEN NYE REGJERINGSKABALEN: – ARBEIDERPARTIET TRENGER EN ETTERFøLGER

I dag legger Støre fram den nye regjeringskabalen: – Arbeiderpartiet trenger en etterfølger

– Det å ha verv som helseminister, det er på en måte veien til å bli statsminister etter hvert, sa sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, under «Politisk kvarter» fredag.

Etter at Ingvild Kjerkol (Ap) måtte gå av som helse- og omsorgsminister etter plagiat-saken, har statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) nok en gang måtte stokke kortene.

Nettavisen fikk opplyst tidligere denne uken at næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre har takket ja til å bli ny helseminister etter Kjerkol. Dermed blir jobben som næringsminister ledig.

Les også: Nettavisen erfarer: Vestre blir helseminister, Tajik ikke vurdert

– Skal vi tolke Støres utsagn sist der det ble uttrykt at han ikke var fremtredende i partiet, så er det vel lite sannsynlig at han kommer til å delta i flere enn ett valg, og det betyr at Arbeiderpartiet trenger en etterfølger, og her ser det ut som Vestre beveger seg i retning av å bli den, sa Stavrum.

Etter det mediene kjenner til, tar dagens fiskeriminister Cecilie Myrseth (Ap) over etter Vestre som næringsminister, mens Marianne Sivertsen Næss (Ap) overtar jobben til Myrseth som fiskeriminister.

Både Vestre, Myrseth og Næss ble torsdag observert ved Statsministerens kontor (SMK).

PÅ VEI UT: Når statsministeren i dag presenterer regjeringskabalen blir trolig Cecilie Myrseth (Ap) ny næringsminister. Her er hun avbildet på vei ut fra Statsministerens kontor torsdag. Foto: Lise Åserud (NTB)

2024-04-19T06:57:52Z dg43tfdfdgfd