HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

Ny natt med flere eksplosjoner i Sverige

Ingen er skadd, men det ble materielle skader da eksplosjoner rystet inngangspartiet til et boligbygg i Göteborg og en eiendom i Trelleborg.

Tidlig natt til torsdag fikk politiet i Göteborg melding om en eksplosjon i den sentrale delen av byen.

– Vi fikk en oppringing der noen beskrev det som et høyt smell, andre som en eksplosjon, sier operasjonsleder Sebastian Börjesson i Göteborg-politiet.

Inngangspartiet til boligbygningen var røykfylt, men det var ingen større materielle skader på bygningen, verken utenfor eller innendørs, opplyser han.

Natt til torsdag var det for tidlig for politiet å si om den eller de som sto bak, befant seg i en av leilighetene i bygningen. Området utenfor ble sperret av og politiets bombegruppe ble sendt til stedet for å bistå i undersøkelsene.

Senere på natten kom det melding om en eksplosjon i et boligområde i den østlige delen av Trelleborg, melder avisen Sydsvenskan.

– Døren er bortsprengt og det er en del skader på bygningen, sier operatør Rickard Nilsson i Räddningstjänsten til nyhetsbyrået TT.

Les mer

EU-ledere enige om nye sanksjoner mot Iran og raskere luftvernhjelp til Ukraina

Krigene i Ukraina og Midtøsten sto i fokus på EU-toppmøtet. Nye sanksjoner mot Iran og fortgang i anskaffelse av luftvern til Ukraina er resultatet.

Egentlig skulle denne ukens toppmøte være viet diskusjon om økonomiske reformer for å styrke EUs konkurransekraft.

Men EU-landenes ledere ble innhentet av situasjonen på bakken i Ukraina og Midtøsten.

På vei inn til toppmøtet onsdag trakk flere fram at EU må vedta nye sanksjoner mot Iran etter angrepet mot Israel.

– Vår plikt er å utvide sanksjonene, slo Frankrikes president Emmanuel Macron fast.

Les mer

To menn siktet for voldtekt og filming i Hallingdal

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Tenåringen, en 18 år gammel kvinne fra Innlandet, skal ha blitt voldtatt under nyttårsfeiring i Hallingdal. Hun varslet politiet, som aksjonerte mot to yngre menn fra Hallingdal for en uke siden, skriver Hallingdølen.

– Dette er en stygg sak, sier politiadvokat Stein Anders Gule til avisen.

Kvinnen var i en tilstand der hun var ute av stand til å motsette seg voldtekten, ifølge Gule. Årsaken til at det tok lang tidfør hun varslet politiet, henger sammen med at hun først fikk kjennskap til dette i mars da hun fikk tilsendt en video av overgrepet, forteller han.

– Overgrepet skal ha skjedd på et nachspiel nyttårsaften på en privatadresse, sier Gule.

Les mer

Åtte skadd i jordskjelv i Japan

Åtte personer er skadd etter et jordskjelv som rammet det sørvestlige Japan med styrke på 6,3.

Episenter for skjelvet, som ble registrert sent onsdag kveld lokal tid, var mellom øyene Kyushu og Shikoku, viser målinger fra det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Skjelvet ble målt til en dybde på 25,7 kilometer under jordoverflaten.

Skjelvet førte ikke til noen større ødeleggelser, og det ble heller ikke utløst noen tsunami, opplyser den japanske regjeringens talsmann Yoshimasa Hayashi.

Lokale myndigheter og medier meldte torsdag om at minst åtte personer er registrert med mindre skader knyttet til skjelvet.

I tillegg ble det meldt om at vannrør har sprukket flere steder i byen Uwajima, mens det i byen Ozu ble meldt om at skjelvet utløste et jordskred som blokkerte en vei.

Les mer

2024-04-18T04:06:13Z dg43tfdfdgfd