HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

Stengt etter ulykke: – Fremstår som alvorlig

Atlanterhavsveien er stengt etter en alvorlig ulykke mandag kveld.

Politiet meldte først om ulykken klokka 23.17. Nødetatene var fremme på ulykkesstedet 13 minutter senere.

– Ett kjøretøy er involvert. Ulykken fremstår som alvorlig. Ulykkesgruppen og teknikere er på vei til stedet. Veien blir stengt en god stund, opplyser operasjonsleder Ragnvald Knut Rasmussen til Tidens Krav.

Statens vegvesen opplyser i en trafikkmelding at ulykken har skjedd på Myrbærholmbrua. I meldingen anslår veimyndighetene at veien er stengt frem til klokka 05 tirsdag morgen.

Les mer

Fire siktet for drapsforsøk etter skyting på Bryn

Fire personer ble natt til tirsdag pågrepet etter skytingen på Bryn i Oslo mandag kveld.

De fire pågrepne har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer, ifølge NRK som meldte om pågripelsen først.

– I løpet av natten har vi pågrepet fire personer. Alle fire er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier krimleder Kjersti Myhre i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet holder foreløpig kortene tett til brystet i saken. De bekrefter at det ble avfyrt skudd, men vil ikke si hvor mange.

– Det er ikke så mye vi kan si, men drapsseksjonen vil komme med mer informasjon om saken i løpet av dagen tirsdag, sier Myhre.

Hun opplyser at de ikke har fått snakket med den fornærmede i saken.

– Han har ikke vært i stand til å snakke med oss.

En mann i slutten av tenårene ble alvorlig skadd i skyteepisoden, men han er natt til tirsdag utenfor livsfare. Han meldte selv fra til politiet om at han var skutt inne i en bygning i Tvetenveien på Bryn.

Les mer

Signalfeil i Oslo skaper problemer for togtrafikken

Togtrafikken er stengt mellom Bryn og Grorud stasjon i Oslo på grunn av en signalfeil. Det opplyser Bane Nor tidlig tirsdag morgen.

Bane Nor forteller at de er i gang med å rette feilen, men varsler at dette vil ta tid og de venter ikke å komme med en ny oppdatering om situasjonen før klokken 12 tirsdag.

Trafikken på Hovedbanen og lokaltoget mellom Spikkestad og Lillestrøm vil bli berørt av signalfeilen. Vy varsler at de vil sette inn shuttlebusser på strekningen.

Les saken

Flere slått i slagsmål på russetreff

Klokken 03.14 natt til tirsdag meldte politiet i Sør-Øst om at de er på vei til Ringdalskogen i Larvik med flere patruljer etter melding om åtte til ti russebusser i området.

– Det er meldt om amper stemning, og det er opplysninger om at flere personer skal være slått, skriver politiet på X.

Like før halv fire skriver politiet i en oppdatering at de har ankommet stedet. Det er mange russebusser på stedet. Flere personer skal ha blitt slått.

Politiet er nå ferdig på stedet.

– Fem personer har blitt slått til, vi har fått snakket med fire av disse, skriver politiet i en oppdatering ved 04.30-tiden.

Tre gutter og to jenter har blitt slått til. Siste person forsvant før politiet fikk snakket med vedkommende. Tre personer er kjørt til legevakt for ytterligere sjekk. Én person har fått et kutt over et øye, ukjent skadeomfang på de to andre.

Det virker ikke til å være alvorlige skader per nå.

Sak blir opprettet for videre etterforskning.

Les saken

Kronprinsen på «grønn» USA-reise med næringslivet

Kronprins Haakon, statsråder og næringslivstopper er i USA denne uken for å snakke om grønn omstilling.

Kronprinsen åpnet med å delta på et frokostmøte om temaet i San Francisco mandag formiddag. Samme kveld skulle han holde åpningstale på næringslivskonferansen «Norway and California Business Festival» i samme by, ifølge Kongehusets program.

– Det er noe helt spesielt med Bay Area. Kombinasjonen av universiteter og forskningsinstitusjoner i verdensklasse med entreprenørånd, håp og stort potensial har resultert i et unikt økosystem som gjør dette området til et globalt knutepunkt for innovasjon, sa kronprinsen.

– Jeg er glad for at så mange norske selskaper er med på dette besøket, og jeg ser frem til å se nye norsk-californiske partnerskap vokse fram som et resultat av dette, sa han i sin åpningstale.

Les mer

Australsk politi: Kirkeknivstikking i kirke var terrorhandling

Knivstikkingen i en kirke i Sydney, der flere personer ble såret, var en terrorhandling, uttaler australsk politi. En 15 år gammel gutt er pågrepet i saken.

Angrepet skjedde i den assyriske ortodokse Christ The Good Shepherd Church mens en biskop holdt en gudstjeneste i forstaden Wakeley i Sydney mandag klokken 19.15 lokal tid.

Talen ble strømmet på nettet. Bildene viser en tenåring som gjør et byks framover og stikker biskop Mar Mari Emmanuel på talerstolen. Ifølge australske medier ble biskopen stukket flere ganger.

– Etter å ha vurdert alt materialet, erklærer jeg at dette var en terrorhendelse, sa delstaten New South Wales' politisjef Karen Webb på en pressekonferanse tirsdag.

I tillegg til biskopen ble en annen person i kirken også knivstukket. Ytterligere tre personer fikk behandling for andre skader de fikk i kirken.

Les mer

2024-04-16T04:10:52Z dg43tfdfdgfd