HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

Trafikkulykke i Troms – én til sykehus i luftambulanse

Én person ble sendt til sykehus med ukjent skadeomfang etter trafikkulykke i Troms torsdag kveld.

Klokken 22.20 fikk politiet melding om en trafikkulykke på Fylkesveg 854 Lyngstad, i Målselv kommune i Troms.

– En bil har kjørt av veien. Det var kun en person i bilen, skriver Troms politidistrikt på X.

Bilfører er flydd til sykehus med luftambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent.

Politiet meldte først om hendelsen klokken 00.03.

– Vedkommende er ikke livstruende skadd. Vi etterforsker saken, opplyser politiet i fem-tiden til NTB.

Politiet etterforsker hendelsen.

Les saken

Mann fløyet til Rikshospitalet etter arbeidsulykke

En mann ble torsdag kveld skadd i en arbeidsulykke på en fiskebåt i Austevoll i Vestland. Han ble fraktet i helikopter til Rikshospitalet.

– Ulykken har skjedd til sjøs. Vi er på plass i båten for å etterforske saken, siden det er snakk om en arbeidsulykke, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Den skadde sendes til Rikshospitalet, skriver Bergens Tidende.

Les saken

To personer tatt med tilhenger lastet med tyvgods

Natt til fredag rykket politiet ut til melding om innbrudd i en enebolig i Andebu i Sandefjord.

Politiet i Sør-øst politidistrikt fikk melding om hendelsen klokken 23.45.

– På stedet fant patruljen en tilhenger med formentlig tyvgods fra eneboligen. Politiet ble igjen og spanet på tilhengeren, opplyser de på X.

Klokken 02.10 meldte patruljen at det kom en bil med to personer til stedet. Begge ble pågrepet i det de skulle feste nevnte tilhenger til bilen. De to personene er innsatt i arrest.

Les mer

Syria: – over 30 drepte i israelsk angrep

Minst 36 syriske soldater ble drept i et israelsk angrep nær Aleppo nord i Syria, melder observatørgruppen SOHR. Også sivile ble drept, ifølge Syria.

Det israelske angrepet var rettet mot et området «nær rakettlagre som tilhører den libanesiske gruppen Hizbollah», opplyser London-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det syriske forsvarsdepartementet sier Israel og «terrorgrupper» står bak angrep mot flere mål på landsbygda rundt Aleppo rundt klokken 1.45 natt til fredag.

Les mer

Fire døde etter å ha falt i sjøen under uvær i Spania

Fire personer mistet livet i tre separate hendelser etter å ha falt i sjøen i Spania, melder nødetatene. Det er farevarsel for vind or regn flere steder.

En mindreårig marokkansk gutt og en tysk mann døde nær byen Tarragona på Middelhavskysten. Tyskeren hoppet i sjøen for å forsøke å redde gutten, opplyser Guardia Civil.

På Atlanterhavskysten nord i Spania døde en mann og en kvinne etter å ha falt i havet i to ulike hendelser vest for byen Gijón. Lokale myndigheter sier mannen var britisk statsborger.

Torsdag utstedte den nasjonale værtjenesten farevarsler for kraftig vid og regn flere steder i Spania. Ved kysten av Asturias ble det varslet opptil sju meter høye bølger.

Les saken

Angrep mot infrastruktur ved Dnipro

Russiske styrker har natt til fredag angrepet infrastruktur nær byen Dnipro sentralt i Ukraina, opplyser guvernøren i området. Minst en person ble såret.

– Fiendens hovedmål er folket vårt og steder som er viktige fir dem, sier guvernør Serhij Lysak på Telegram.

Det kommer ikke fram i Lysaks melding hva slags angrep det var snakk om, men flere som kommenterer på Telegram antyder at det ble brukt raketter og at det er hørt eksplosjoner i området.

Les saken

Paven vasket og kysset kvinnelige innsattes føtter

I et tradisjonelt påskeritual vasket og kysset pave Frans torsdag føttene til tolv kvinnelige innsatte i et fengsel i utkanten av Roma

Paven, som har slitt med sykdom den siste tiden og avlyste en preken på palmesøndag, virket frisk og smilte da han besøkte fengselet i forstaden Rebibbia.

– Vi gjøre alle små feilsteg, store feilsteg. Men Herren venter alltid på oss med åpne armer, og han blir aldri lei av å tilgi, påpekte paven.

Det er tradisjon at det hvert år velges ut tolv personer som får føttene vasket av lederen for den katolske kirken. Ritualet er til minne om at Jesus vasket disiplenes føtter ved den siste nattverden.

Årets utgave skiller seg ut fordi paven Frans for første gang bare hadde valgt kvinner til fotvaskingen. Han var den første som inkludert kvinner i tradisjonen og også den første paven som valgte å vaske føttene til andre enn kristne.

Les mer

2024-03-29T05:14:11Z dg43tfdfdgfd