HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

En person pågrepet etter en voldshendelse i Oslo

En person betegnes som kritisk skadd etter å ha blitt påkjørt av en bil og deretter slått og sparket torsdag kveld.

– Mye kan tyde på at påkjørselen er en villet handling. Det er også ambulanse på stedet som behandler den skadde personen. Han er alvorlig, trolig kritisk skadet, opplyser politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli like før midnatt torsdag kveld.

Natt til fredag pågrep politiet en person de mener er tilknyttet hendelsen, etter å ha jaktet personen som kjørte fra stedet etter hendelsen.

Les mer

Trusselsituasjon på Romerike – stor politiaksjon

Det pågikk torsdag kveld en politiaksjon etter melding om en trusselsituasjon på Bjørkelangen i Akershus. Politiet ba folk holde seg innendørs.

– Vi har ikke kontroll på gjerningspersonen, men er i ferd med å sirkle han inn, sa operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til VG klokken 23.15.

Klokken 00.49 melder politiet at de har pågrepet en person på adresse i Bjørkelangen, som antas å være gjerningsperson fra tidligere i kveld.

– Det ha vært en trusselsituasjon med et angivelig skytevåpen. Flere har ringt til politiet og følt seg truet, sier operasjonsleder Walle i Øst politidistrikt til Romerikes Blad torsdag kveld.

Politiet opplyste ved midnatt at situasjonen ikke tilsa at det var noen fare for publikum, men anbefalte folk å holde avstand til områder hvor det er aktivitet med politi.

Les mer

Leter etter mann i 20-årene: – Ber om tips om observasjoner

Torsdag kveld ble det satt i gang en leteaksjon etter en mann i 20-årene i Modum kommune i Buskerud.

– Han er høy, slank og har rødt hår og skjegg. Vi har flere patruljer, samt politihelikopteret, ute i søket, skriver politiet på X like før halv ti torsdag kveld.

Klokken 22.15 opplyser politiet at de på dette tidspunktet søker i området Hokksund.

Politiet ber om tips om observasjoner fra publikum.

Frivillige mannskaper er kalt ut for å bistå i leteaksjonen, melder politiet i 00.41.

– Et SAR-queen-helikopter er satt inn i søket. Dette vil trolig medføre noe støy rundt bolig området, skriver politiet klokken halv fire natt til fredag.

Les saken

Brann i bolig og garasje i Stavanger

Det brenner i en bolig og en garasje på Finnøy i Stavanger kommune. Beboerne i huset har evakuert seg selv. Også nabohus blir evakuert.

Det brenner i en bolig og en garasje på Finnøy i Stavanger kommune. Mye vind gjør slukningsarbeidet er krevende. Beboerne i huset har evakuert seg selv.

– Det er krevende arbeidsforhold, med mye vind. Dette øker spredningsfaren til nabohus og terreng, skriver Sørvest politidistrikt på X / Twitter klokken 5.08 fredag.

Da var det knappe tjue minutter siden det ble opplyst at nødetatene hadde rykket ut til Storehamn på Finnøy etter melding om brann i en bolig og en garasje.

– Det er meldt om full fyr i bygningene, skrev politiet.

De opplyste at beboerne i huset hadde evakuert seg selv, mens nabohus ble evakuert av personer på stedet.

Les saken

Ulykke i Maridalen - flere politipatruljer på plass

Politiet i Oslo melde rom ulykke i Maridalen - store materielle skader.

En bil har kjørt ut av veien og har store materielle skader. Mye tyder på at det har vært 4 personer i bilen, men alle hadde forlatt steder før vi ankom. Vi frykter at disse kan være skadet, skriver politiet i Oslo.

Les saken

Trafikkulykke på E18 – person til sykehus

Torsdag kveld rykker nødetatene ut til en trafikkulykke på E18 i Lier.

Det informerer Joachim Rakvåk hos Sørøst 110-sentralen om. Ulykken skal ha skjedd i sørgående retning i nærheten av Liertoppen.

– Vi vet ikke noe om skadeomfang foreløpig, sier Rakvåg.

Klokken 00:03 melder politiet at det er en person involvert i ulykken.

– Vedkommende blir behandlet av helsepersonell på stedet, informerer politiets operasjonsleder om.

Les mer

Skyting mot to leiligheter sør i Sverige

Ingen er pågrepet etter at de ble løsnet skudd mot to leiligheter sentralt i Trelleborg, helt sør i Sverige. Det er ikke meldt om skadde.

Ifølge politiet ble det skutt mot en flermannsbolig. Flere innringere varslet politiet om saken ved 22.30-tiden torsdag kveld.

– Da vi kom til stedet, kunne vi slå fast at det var avfyrt flere skudd mot en leilighet, forteller pressetalsperson Evelina Olsson til nyhetsbyrået TT.

Også en naboleilighet ble rammet. Det er ikke funnet skadde personer i boligene. Området er sperret av. Ingen er så langt pågrepet.

– Men vi har opplysninger om at mistenkte skal ha forlatt stedet i bil, sier Olsson.

Les saken

Enighet mellom HK Norge og NHO

Torsdag kveld ble HK Norge og NHO enige i lønnsoppgjøret for medlemmer i foretak som følger Standardoverenskomsten mellom HK Norge og NHO.

Oppgjøret omfatter ansatte innen kontor, finans, handel, luftfart og servicevirksomhet.

Partene ble enige om et generelt tillegg på 7 kroner fra 1. april i år. Alle garantilønnssatser reguleres med 4,7 prosent fra 1. april. Dette inkluderer det generelle tillegget på 7 kroner.

Les mer

Ingen evakuering i Ørsta

Det er ikke behov for evakuering etter at det torsdag ble registrert nye bevegelser i Ørsta. Beboerne i to hus i området ble evakuert forrige lørdag.

Natt til fredag har politiet konkludert med at det ikke er behov for evakuering i området, skriver Sunnmørsposten.

Beboerne i to hus i Ørsta ble evakuert forrige lørdag etter at en av bebyggelsene skled noen centimeter ut av posisjon. De fikk imidlertid flytte tilbake etter at geologer hadde undersøkt stedet.

Ved 20-tiden torsdag kveld kom melding om ny bevegelse i området.

Les mer

2024-05-03T04:28:47Z dg43tfdfdgfd