HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

Meldinger om nytt israelsk angrep på Iran

ABC News meldte natt til fredag at israelske raketter skal ha truffet Iran.

En amerikansk tjenesteperson skal ha bekreftet angrepet ved 3.30-tiden natt til fredag norsk tid.

Det ble meldt om at iransk luftvern er aktivert og deler av luftrommet stengt etter at det er hørt kraftige eksplosjoner.

Fredag morgen norsk tid kommer det fram at eksplosjoner som ble hørt i Isfahan, skyldtes iransk luftvern, ifølge iransk tjenestemann til Reuters.

Tjenestemannen sier videre at det ikke har funnet sted noe rakettangrep mot Iran.

Uttalelsen kom etter at flere amerikanske medier fikk bekreftet fra amerikanske tjenestefolk at Israel startet et angrep mot Iran natt til fredag norsk tid. Ifølge USA dreier det seg om et rakettangrep, men iranske medier melder om at det så langt kun er snakk om droner.

Det israelske forsvaret (IDF) hadde ved 5-tiden fredag morgen norsk tid ingen kommentarer til saken.

Les mer

Flyalarm i Israel var falsk alarm

Det israelske forsvaret (IDF) sier at varselsirener i den nordlige delen av Israel ble utløst ved en feil fredag morgen.

Flyalarmen ble utløst i Nord-Israel tidlig fredag morgen, sto det i en uttalelse fra IDF.

Litt senere opplyste IDF at det var falsk alarm.

Meldingene kom etter at amerikanske ABC News og CBS News fikk opplyst fra amerikanske kilder at Israel har satt i gang et angrep mot Iran.

Iranske myndigheter har stengt deler av luftrommet sitt og aktivert luftvernet, og iranske medier melder om eksplosjoner.

Les saken

USA stanset palestinsk FN-medlemskap – Norge beklager

USA la som varslet ned veto i Sikkerhetsrådet mot palestinsk FN-medlemskap. Norges utenriksminister beklager og sier at Norge ville ha stemt for.

– Norge beklager at Sikkerhetsrådet ikke ble enige om at Palestina kan bli fullverdig medlem av FN. Vi ville ha stemt for, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

– Norge er tydelige på Palestinas rett til en egen stat. En tostatsløsning er den eneste veien til en varig fred mellom Palestina og Israel, sier han videre.

Den palestinske selvstyremyndigheten gjenopplivet tidligere denne måneden en søknad om FN-medlemskap som først var blitt fremmet i 2011.

Et FN-medlemskap vil i praksis gjøre at Palestina anerkjennes som eget land. I dag har palestinerne status som observatørstat uten å være medlem i FN, noe som er resultat av en avstemning i FNs hovedforsamling i 2012.

Les mer

To menn pågrepet etter pistolfunn i bil

Politiet i Oslo stanset ved 2.30-tiden natt til fredag en bil på Hasle. I bilen fant patruljen en pistol og ammunisjon. To menn ble pågrepet.

Det var fire personer i bilen, to menn og to kvinner. Mennene ble pågrepet og kvinnene dimittert, opplyser politiet.

– Bilen tok en snarvei i motgående felt i en rundkjøring. En patrulje fattet derfor interesse og stanset bilen. Funn og omstendigheter på stedet gjorde at vi valgte å ransake bilen og da ble det funnet en pistol og noe ammunisjon, forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Les saken

2024-04-19T04:12:40Z dg43tfdfdgfd