HAMAS BEKREFTER: GåR MED På VåPENHVILEFORSLAG

Hamas bekrefter: Går med på våpenhvileforslag

Forslaget om våpenhvile mellom Israel og Hamas er lagt fram av meglere fra Egypt og Qatar.

Jubel brøt ut i gatene i byen Rafah sør på Gazastripen da nyheten ble kjent. Her har frykten bredt seg de siste dagene for at en israelsk bakkeinvasjon kunne være nær forestående.

USA har også de siste dagene ment sitt om mulig avtale om våpenhvile, og vært klare på at Hamas bør akseptere det.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er ikke detaljene kjent nå. Det har tidligere blitt foreslått en våpenhvile på 40 dager, men det er ukjent om det er en del av avtalen som skal være på plass. Det er heller ikke kjent hvordan Israel stiller seg til forslaget som Hamas skal ha godtatt.

Søndag kveld forlot en Hamas-delegasjon Kairo uten å bli enige om noen avtale. Israelske myndigheter ba mandag sivile om å evakuere deler av byen Rafah, sør på Gazastripen.

– En hel verden følger med på samtalene, og forventer at begge partene viser vilje til å komme hverandre i møte, sa Norges utenriksminister Espen Barth Eide i en uttalelse om våpenhvileforhandlingene.

Nyheten kommer samtidig som innbyggere sør på Gazastripen har måttet forberede seg på en mulig israelsk bakkeinvasjon av byen Rafah. Over en million palestinere har søkt tilflukt her som følge av krigen som har rast i det palestinske området siden oktober i fjor.

Tidligere mandag ba Israel folk i den østlige delen av Rafah om å evakuere. Blant innbyggerne skapte dette frykt for at en bakkeinvasjon kan være nær forestående.

2024-05-06T16:57:16Z dg43tfdfdgfd