GåR VIRALT: Nå STILLER «LITERALLY ANYBODY ELSE» SOM PRESIDENTKANDIDAT I USA

Går viralt: Nå stiller «Literally Anybody Else» som presidentkandidat i USA

NORD-CAROLINA (Nettavisen): Trump versus. Biden er omkampen mange amerikanere ikke vil ha. I en meningsmåling fra januar sa 67 prosent av velgerne at de var lei av å se de samme kandidatene stille. De ønsker en ny kandidat.

Nå har en Texas-mann tatt saken i egne hender.

– Amerikanere bør ikke være tvunget til å velge mellom «King of Debt» og en 81-åring, mener Texas-mannen.

Les også: Ekspert om Trump-aksje: – Bare å holde seg unna

– Folk har fått nok

Lærer og veteran Dustin Ebey har byttet sitt juridiske navn til «Literally Anybody Else». Han stiller nå som presidentkandidat.

– Folk har fått nok. Myndighetene skulle egentlig bestå av folket og være for folket, men det er ikke det vi har. Vi har en milliardær og en karrierepolitiker, sa Else til Dallas Morning News.

JURIDISK NAVN: Dustin Ebey byttet navn til Literally Anybody Else, og fikk det godkjent. Foto: Literally Anbody Else (Facebook)

Men veien til Det hvite hus blir lang for Literally Anybody Else. Han må sikre seg 113.000 signaturer fra mennesker i Texas som ikke allerede har stemt i et primærvalg. Dette må skje innen 13. mai hvis han skal stå oppført på stemmeseddelen.

Les også: Frist utsatt for Trump

Tar av på internett

Men den håpefulle kandidaten får god drahjelp i disse dager. Både amerikanske medier og «internettet» sluker ideen. Nyheten går viralt i USA.

«Fire intervjuer om morgenen, to intervjuer og en telefonsamtale med en advokat til lunsj, og to intervjuer og et TV-intervju med NBC5. 660 uleste e-poster», skriver Texas-mannen på Facebook.

Nettavisen har tatt kontakt med presidentkandidaten, men vi er nok langt bak i kø.

Følgerskaren vokser også på Facebook. Han har i skrivende stund 22.000 følgere. Det virker som han tar forsøket på å bli president seriøst.

«Nå jobber jeg med å utvikle politikken og styrke retorikken», skriver han på Facebook. På den offisielle nettsiden hevder han også at han jobber med å få et kontor for kampanjen.

Til tross for alt dette, skjønner Texas-mannen at det etter all sannsynlighet ikke blir han som blir USAs neste president.

– Vi har ikke et «ingen av dem»-alternativ. Dette skal fylle den rollen, sa han til WFAA.

Les også: Biden med syrlig gratulasjon til Trump: – Det er litt av en prestasjon

Har allerede en tredjekandidat

En annen tredje presidentkandidat som har en større sjanse i presidentkampen er Robert F. Kennedy jr.

I en meningsmåling fra november 2023 fikk han 22 prosent oppslutning mot Biden og Trump. Ferskere meningsmålinger viser at han får alt fra syv til 17 prosent.

Han stiller som uavhengig, men sliter nå med å få navnet sitt på stemmesedlene i flere stater. Han annonserte tirsdag at Nicole Shanahan er hans visepresidentkandidat. Mange delstater i USA krever en visepresidentkandidat for at han skal komme videre i prosessen.

Veien til Det ovale kontoret blir også lang for han, men hvilke velgere han kaprer kan påvirke utfallet av presidentvalget.

2024-03-27T18:55:52Z dg43tfdfdgfd