GEIR KåRE NYLAND TIL FRONTALANGREP På OSLO KOMMUNE: – DE RUINERER FOLK

Geir Kåre Nyland til frontalangrep på Oslo kommune: – De ruinerer folk

Geir Kåre Nyland har i snart tre år vært i hard kamp med Oslo kommune etter stupeulykken på Munch brygge på Sørenga 30. mai 2021. Nyland ble lam etter ulykken.

I Oslo tingrett ble det en knusende dom, til fordel for Nyland. Oslo kommune ble dømt til å betale erstatningskrav, samt saksomkostninger.

Kommunen ble blant annet dømt til å betale 781.250 kroner til Nyland i saksomkostninger. Oslo kommune valgte å anke beslutningen. Erstatningskravet er ennå ikke fastsatt.

Les:

Les også: Jubler etter dom – Oslo kommune må punge ut

Les også: Ble lam etter stupeulykke på Sørenga: Nå har Geir Kåre stevnet Oslo kommune for retten

Ny dom, annen ulykke

Nå har Nyland og hans advokat Christian Lundin sendt brev til kommunen, der de håper at anken blir trukket. Bakgrunnen for det er at den avdøde legen Henning Hoyer fikk medhold i noe de mener er en lignende sak. Det var også en stupeulykke på Sørenga.

Nettavisen har fått tilgang på brevet, som ble sendt 15. april. I brevet skriver advokat Lundin blant annet at de oppfatter Nylands sak som enda sterkere enn Hoyers sak. De mener Hoyer-dommen har gitt kommunen de nødvendige avklaringer fra en høyere rettsinstans.

– Det synes således ikke nødvendig at Nyland skal utsettes for den psykiske og økonomiske påkjenning som en ny runde i Borgarting lagmannsrett innebærer, skriver Lundin i brevet.

Enstemmig

Nettavisen har vært i kontakt med bymiljøetaten i Oslo kommune om brevet fra Nyland og Lundin. De bekrefter via pressevakt at brevet er mottatt, men de ønsker ikke å kommentere veien videre.

I 2022 gikk Hoyer til sak mot kommunen etter å ha pådratt seg varige skader i en stupeulykke. I tingretten tapte han, og Hoyer døde like før saken i lagmannsretten startet, meldte Aftenposten nylig.

En enstemmig Borgarting lagmannsrett var forrige uke tydelig på at Oslo kommune er erstatningsansvarlig etter det som skjedde med Hoyer.

Les:

Les også: NRK: Oslo kommune anker dom etter stupeulykke på Munch brygge

FATAL ULYKKE: Stupeulykken med Geir Kåre Nyland skjedde på Munch brygge på Sørenga 30. mai 2021. Foto: Stig Kolstad/Avisa Oslo

– Så utrolig deilig

Nyland forteller til Nettavisen at han var i kontakt med Hoyer før han døde, ettersom Nyland mener det er likheter mellom sakene deres.

– Vi har snakket mye sammen på Instagram, fordi våre saker er ganske like. Da jeg var på ferie og fikk beskjed om at Henning Hoyer var død, ble jeg sjokkert, sier Nyland.

Han sier likevel at Hoyers seier i lagmannsretten var en lettelse.

– Det var så utrolig deilig da jeg fikk beskjed om at Henning vant saken, og jeg gratulerte familien, sier Nyland.

RETTSSAK: Kampsportutøveren Geir Kåre Nyland skal etter planen gå en ny runde i retten. Men han har håp om å slippe. Foto: Javad Parsa

Han mener dommen betyr at hans egen sak står sterkere, noe han også mente etter den knusende dommen i tingretten.

– Hva er det de holder på med? Hva slags signal ønsker de å sende ut? Kommunen skal ta vare på borgerne sine. Og tenk på alle som nå ikke tør å ta slike saker, fordi de vet at dette skal videre til lagmannsretten og da har man kanskje ikke penger til høyesterett, sier den tidligere MMA-utøveren.

Han har selv vært åpen om økonomiske vansker som følge av saken, men han har samtidig vært heldig og fått hjelp av støttespillere.

– Jeg hadde ikke klart meg uten hjelp. Jeg er ødelagt, jeg sitter i rullestol og kan bli ruinert økonomisk, og likevel ønsker kommunen å få tilbakebetalt alt. De ruinerer folk, og de fraskriver seg ansvar, sier han.

Les også:

Les også: Ble lam etter stupeulykke på Sørenga: Nå har Geir Kåre stevnet Oslo kommune for retten

Slik svarer kommunen på kritikken

Oslo kommune svarer slik på kritikken fra Nyland:

– Årsaken til at kommunen valgte å anke saken er at det prinsipielt er viktig for oss å få avklart hvor langt kommunens ansvar rekker i saker som denne, uttaler kommunen via presseavdelingen.

Les også: Opprør i Oslo vest etter at viktig vei ble stengt uten varsel: – Det koker

2024-04-16T13:57:30Z dg43tfdfdgfd