FORSVARET Må PUNGE UT: BRUKTE CAMPINGVOGN SOM RøYKEROM

Forsvaret må punge ut: Brukte campingvogn som røykerom

En campingvogneier ble overrasket etter Nato-øvelsen Nordic Response i Finnmark da han oppdaget uanmeldt besøk i campingvognen sin som lå utenfor sentrum av Alta.

Vogna var plassert på en privat adresse som var leid ut til Forsvaret under øvelsen, og eieren av vogna ble nektet adgang mens øvelsen pågikk, skriver Forsvarets Forum som omtalte saken først.

Les også: Raser etter Kjerkol-pressekonferansen: – Hun har aldri tatt ansvar for noe

Da øvelsen var ferdig, dro altaværingen Jan Gunnar Isaksen tilbake til vogna han eier. Da fikk han en stor overraskelse.

– Det lå masse sigarettsneiper og snus på bordet. Det var tydelig røykt innendørs, og det ser ut som de hadde kokt noe på primusen også, sier Isaksen.

Han forteller til fagbladet at vogna sto ulåst, dermed blir ikke hendelsen betraktet som et innbrudd. Likevel kommer Isaksen med klar beskjed.

Les også: Forsker: – Jeg frykter en ny krig etter dette angrepet

– Jeg skjønner at de var kalde, og jeg har ingen problem med at de gikk inn for å varme seg. Jeg er frustrert over sigaretten og røyklukta, sier han.

Isaksen reagerer mest på de norske soldatenes oppførsel.

– Jeg hadde ikke fått meg selv til å gjøre det. Det er jo litt frekt, legger han til.

Isaksen anslår at det vil koste rundt 20.000 å rense alt, inkludert møbler, gardiner, puter og madrasser.

Les også: USA har godkjent overføring av 22 norske F-16 til Ukraina

Forsvarets miljøgruppe har fulgt opp saken, og tilbyr kompensasjon for rensingen av vogna. Marianne Bø, leder av miljøverngruppen, beklager hendelsen og forsikrer at Forsvaret vil sørge for å få vogna tilbake i riktig stand.

2024-04-14T14:18:17Z dg43tfdfdgfd