FLERE NORDMENN EVAKUERES ETTER SKOGBRANN På KOS

Flere nordmenn evakueres etter skogbrann på Kos

Det er for tiden skogbrann på øya Kos i Hellas. Det har medført at flere nordmenn evakueres, opplyser Tui til VG.

Brannen er i området Kardamena.

– Det er ikke så mange nordmenn som svensker som befinner seg på Kos av våre kunder, sier Anne Mørk-Løwengreen i Tui til VG.

Det er seks norske kunder på Kos og 50 svenske, opplyser Tui.

De blir evakuert til et tryggere område på øya, hvor det ikke er fare for skogbrannen. Natten skal de tilbringe på et konferansesenter, før de blir flyttet til et annet feriested.

– Vi har kundenes sikkerhet som vår prioritering, sier hun.

Nettavisen har vært i kontakt med Utenriksdepartementet (UD) som anbefaler norske borgere på Kos å lytte til lokale myndigheter.

– Utenrikstjenesten har vært i kontakt med flere norske borgere som er berørt av skogbrann i Hellas. Norske borgere der bør lytte til lokale myndigheters råd, holde kontakt med eventuelt reiseselskap, og følge det lokale nyhetsbildet. Skogbrann kan oppstå raskt. Vær forberedt på å flytte deg på kort varsel. Husk å registrere reisen din på reiseregistrering.no, skriver pressekontakt i UD, Helene Sandbu Ryeng, i en e-post til Nettavisen halv tolv mandag kveld.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Apollo og Ving, for å høre om de evakuerer sine kunder som befinner seg på Kos. De har foreløpig ikke besvart henvendelsen vår.

2024-07-01T19:50:59Z dg43tfdfdgfd