FIRE FALL På KORT TID: – DET ER GLATT

Fire fall på kort tid: – Det er glatt

Like etter 17.30 på skjærtorsdag kunne Troms politidistrikt melde at en turist hadde falt og skadet seg omtrent midt i Sherpatrappa. Da ble både frivillige fra Røde Kors og redningshelikopter sendt til pasienten.

Fire fall på kort tid

En liten time senere oppdaterte politiet, men da med denne meldingen:

– Imens pasienten ble ivaretatt av forbipasserende, skjedde det en ny hendelse med fall på samme sted. To pasienter ble flydd av redningshelikopter til UNN.

Men Sherpatrappa er tydeligvis glatt i dag, og det er ikke sikkert turistene hadde kledd seg i riktig skotøy.

Ikke lenge etterpå kom nemlig denne oppdateringen:

– To nye separate hendelser i Sherpatrappa med fall. Røde Kors var knapt ferdige med forrige oppdrag før de på nytt setter kursen oppover. Vi har ingen opplysninger om at noen er alvorlig skadet.

Ikke klart om skadeomfang

Til Nettavisen bekrefter operasjonsleder, Karl Erik Thomassen, at det er glatt i trappa - og at det er «utelukkende turister» som har falt.

– Det er glatt i trappa. Det er utelukkende turister som har ramla her. Vi er usikre på hvorvidt er skadet eller bare forslått, men vi har sendt opp Røde Kors med bæremannskaper, sier Thomassen.

Og legger til:

– Når vi får fire fall med skader på et par timer, så skjønner vi at her må man være forsiktig. Godt fottøy er viktig.

– Tennissokker og uten brodder

Nordlys har snakket med Signor Antonsen og Kari Grev Møgster, som var på vei ned fra Fjellheisen da de kom til de skadde turgåerne, som da allerede ble ivaretatt av andre forbipasserende.

– Vi hjalp til med å pakke dem inn med klær og holde dem varme til Røde Kors-mannskapene kom til, sier Kari Grev Møgster til avisen.

De to er også klare på at turistene ikke er vant til forholdene.

– De var ikke kledd for å gå i fjellet. Unge mennesker med joggesko, tennissokker og ingen brodder.

2024-03-28T18:13:06Z dg43tfdfdgfd