FANT BOMBETRUSSEL MOT GJøKLEP UNGDOMSSKOLE: – BETRAKTER DET IKKE SOM RAMPESTREKER

Fant bombetrussel mot Gjøklep ungdomsskole: – Betrakter det ikke som rampestreker

(Jarlsberg Avis): På Gjøklep skole ble det mandag funnet en lapp i en forslagskasse hvor det ble fremsatt en bombetrussel mot skolen.

Det opplyser rektor Bent Halvorsen i en tekstmelding som skal være sendt til alle foresatte ved skolen, og som Jarlsberg har fått innsyn i.

– Politiet er koblet inn i saken og har vært inne på skolen i dag. Politiet vurderte trusselen til å være uspesifikk og at skoledagen trygt kan gå som normalt i morgen (tirsdag). Alle klasser vil få besøk av ledelsen i morgen tidlig, der det vil bli tatt opp alvorligheten i å fremsette trusler av denne alvorlighetsgraden, skriver Halvorsen i meldingen.

Oppfordring til foreldre

Han opplyser videre at alle ansatte er oppdatert på skolens beredskapsplaner for slike alvorlige situasjoner og at kommunalsjef for oppvekst er informert.

Han har følgende oppfordring til foreldre:

– Snakk om alvorligheten i slike trusler hjemme, og ta kontakt dersom det kommer fram info som skolen eller politiet må ha i saken.

Halvorsen oppfordrer også foresatte til å ta kontakt med skolen dersom de har spørsmål.

Redde på Revetal

Hendelsen kommer få dager etter at noen hadde skrevet en trussel om skoleskyting på Revetal ungdomsskole 15. april. Det førte til at væpnet politi var til stede ved skolen mandag.

Flere Revetal-elever valgte å holde seg hjemme mandag, fordi de var redde, opplyser rektor Mona Elisabeth Larsen til Tønsbergs Blad.

– Jeg håper ikke at det samme vil skje på Gjøklep, sier Bent Halvorsen til Jarlsberg.

– Politiet har vært inne og vurdert at det er trygt å komme på skolen, legger han til.

Det er i utgangspunktet ikke ventet politioppbud på Gjøklep skole tirsdag morgen, men Halvorsen opplyser at skolen vil fortsette kontakten med politiet.

– Hvis det dukker opp noe mer som gjør at situasjonen må tas ytterligere alvorlig, så kan det bli aktuelt å få politiet til skolen, bekrefter han.

Kan bli anmeldt

– Har du et budskap til den eller de som har framsatt truslene?

– Her må man tenke seg nøye om hva man sier og gjør og tenke over konsekvensene. Dette betraktes ikke som rampestreker, dette er alvorlige ting som påvirker veldig mange og som vi rett og slett må få slutt på.

– Er det aktuelt å anmelde forholdet?

– Hvis vi vurderer situasjonen alvorlig nok, så kommer vi til å anmelde. Det tar vi en dialog med politiet på, sier Halvorsen.

Les også: Advarer etter at barn skal ha blitt forsøkt lokket inn i bil: – Må tas på alvor

2024-04-15T14:40:02Z dg43tfdfdgfd