DøMT FOR å HA VOLDTATT SøSTEREN

Dømt for å ha voldtatt søsteren

En mann i 20-årene er i Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for å ha voldtatt sin egen søster.

– Dommen har blitt godtatt, og han er utrolig lei seg for hele situasjonen, sier forsvarer Johannes Wegner Mæland til Nettavisen.

Overgrepet skjedde for flere år siden, men søsteren anmeldte ikke forholdet før i fjor, fordi kvinnen syntes det var vanskelig å anmelde sin egen bror for voldtekt.

Les også: Høyesterett utvider hva som kan være voldtekt

Broren erkjente voldtekten både i politiavhør og under rettssaken.

Hendelsen fant sted i søsterens leilighet etter at hun hadde invitert broren til Oslo. De hadde vært ute på byen sammen og sov i samme seng i hennes leilighet etter byturen der de begge hadde drukket alkohol.

Les også: Mener seksuelle overgrep straffes for hardt: – En rettsskandale

Utpå natten våknet søsteren av at hun ble voldtatt av lillebroren. Hun dyttet vekk broren og gikk rett i dusjen. Da hun kom ut, var lillebroren på vei ut døra. Siden har de ikke sett hverandre. Det er over fire år siden.

Bror og søster har forklart seg likt om hendelsen til politi og domstol. Ut fra dommen har hendelsen ikke bare ødelagt forholdet mellom bror og søster, men også påvirket barnas forhold til deres foreldre og øvrig familie.

– I denne saken innebærer det at overgriperen er fornærmedes egen bror, et alvorlig tillitsbrudd for henne. Det har også helt klart vært en ekstra belastning for fornærmede i ettertid. Hun har selv uttrykt at hun skulle ønske overgriperen var en annen, skriver Oslo tingrett i dommen.

Kvinnen sliter psykisk etter hendelsen. Forsvarer Wegner Mæland sier til Nettavisen at også hans klient er sterkt preget av hendelsen.

I tillegg til fengselsstraffen, er broren dømt til å betale søsteren 260.000 kroner i erstatning.

2024-04-29T11:54:09Z dg43tfdfdgfd