BIDEN INVITERER TIL STJERNESPEKKET KVELD – TAR 100.000 DOLLAR FOR ET BILDE

Biden inviterer til stjernespekket kveld – tar 100.000 dollar for et bilde

NORD-CAROLINA (Nettavisen): Det er duket for en stjernespekket pengeinnsamling i storbyen New York torsdag kveld. Billettprisene starter på 250 dollar. Amerikanske medier melder at Biden trolig vil samle inn 10 millioner dollar denne kvelden.

Bidens kone Jill Biden har fått æren av å kickstarte eventet. Deretter får Biden drahjelp fra de to tidligere presidentene Barack Obama og Bill Clinton.

De tre demokratene skal sparre sammen foran publikum. TV-verten Stephen Colbert fra «The Late Show» skal moderere samtalen.

– Dette blir den største pengeinnsamlingen Joe Biden har gjort i sin politiske karriere, sa Chris Korge, formann for finans i DNC til NBC News tidligere i mars. Han er en veteran i «pengeinnsamlingsbransjen» og var formann for Hillary Clintons kampanje i 2016.

POPULÆR: Bill Clinton var en populær president til tross for skandalene. Nå håper Biden han kan hjelpe til å samle inn penger. Foto: Susan Walsh

Les også: Ekspert om Trump-aksje: – Bare å holde seg unna

Tar 100.000 dollar for et bilde

Hvis du er villig til å betale 100.000 amerikanske dollar, byr også Biden til et bilde med alle de tre presidentene sammen. Det er den kjente fotografen Annie Leibovitz som skal ta bildene.

Kjendisene Lea Michele, Queen Latifah, Ben Platt, Lixxo og Cynthia Erivo skal opptre. Deltagere som donerer summer på 250.000 og 500.000 amerikanske dollar, vil få tilgang til to separate pengeinnsamlinger med de tre presidentene, ifølge Washington Times.

Les også: Frist utsatt for Trump

Samler inn store summer

Akkurat nå leder Biden overlegent over Trump i pengeinnsamlingen. Bare i februar samlet kampanjen og assosierte politiske handlingskomiteer (PAC) inn 53 millioner amerikanske dollar. På slutten av måneden hadde Biden og co. 155 millioner amerikanske dollar å bruke på å overtale velgerne til å stemme på han.

Ekspresidenten forsøker også å bruke morgendagens event til hans favør.

«Obama-Clinton-kartellet tror de kommer til å slå oss i morgen, men jeg har noe de aldri vil ha. Jeg har deg og millioner av amerikanske patrioter. Demokratene håper på at morgendagen blir deres største seier. Akkurat nå ber jeg en million Trump-supportere om å bidra».

Han har foreløpig mindre å rutte med. Donald Trump rapporterte forrige uke at kampanjen og den politiske handlingskomiteen Save America samlet inn 15,9 millioner amerikanske dollar i februar. Ved utgangen av måneden hadde de 37 millioner amerikanske dollar.

Vi har ikke hele bildet ennå. Flere av komiteene rapporterer ikke inn tallene sine før i april.

Men Biden har også en annen fordel. Pengene han eller komiteene samler inn, kan brukes i sin helhet på presidentkampanjen.

Trump må på sin side bruke store summer på advokatregninger. Amerikanske medier melder at pengedonorene nå er skeptiske til å støtte Trump økonomisk. Kun i februar brukte Save America fire millioner på saksomkostninger, ifølge The Hill.

Men Trump er også på jakten etter donasjoner fra bemidlede amerikanere. Han arrangerer ifølge New York Times private middager med rike venner av Det republikanske partiet i Florida-hjemmet sitt, flere kvelder i uken.

2024-03-28T05:16:54Z dg43tfdfdgfd