Helse og trening

Trending:


FHI-studie: Folk velger partnere som ligner dem selv

Folk velger partnere som ligner på dem selv når det gjelder BMI, høyde og utdanningslengde, slår en ny FHI-studie fast. Utdanning er den viktigste faktoren.


Nok en jubelmåling for Frp

Frp øker mest på VGs partimåling i mai. Samtidig faller Høyre mer enn Frp går opp, men det er likevel klart borgerlig flertall.


Rykker ut på melding om nødbluss

Ikke gjort observasjoner av personer i nød.


Studie: Tøft for unge brystkreftpasienter med barn under pandemien

Brystkreftpasienter med barn under 18 år hadde dårligere livskvalitet enn single pasienter under covid-19. For friske kvinner så barn derimot ut til å hjelpe.


Nintendo vil utvide styret med ytterligere tre kvinner

Ifølge Nintendos nylige årsrapport er det Kyoto-baserte selskapet i ferd med å innlemme tre kvinner i ledergruppen i svært relevante stillinger. Blant dem er Miyoko Demay, tidligere president for Tiffany & Co. i Japan. Eiko Osawa og Keiko Akashi, to personer med lang fartstid innen regnskap og skatt, vil også få plass i styret. Demay er foreslått som eksternt styremedlem, mens de andre nominerte vil sitte i revisjons- og kontrollkomiteen i...


Forsikringsselskap advarer mot å sende bunaden med fly

Med nasjonaldag og konfirmasjonssesong er det mange som skal pynte seg med bunad, men skal man ut å reise, bør man tenke seg om før man pakker bunaden i kofferten.


Vídeo: Filipinene ødelegger kinesiskprodusert skip i test med første anti-skipmissil

Den filippinske marinen klarte å gjennomføre en vellykket test av den første anti-skipmissilen, noe som resulterte i senkningen av en utrangert oljetanker i Sør-Kinahavet. Hendelsen fant sted onsdag morgen under marineangrepsøvelsen Balikatan 2024.


Australia la fram plan om å bruke gass som energikilde etter 2050

Den australske regjeringen la torsdag fram sine planer om å bruke naturgass som energikilde også etter 2050.


Video: Etter levering av pansrede kjøretøyer mottar Russland også en ny batch av sine mest moderne jagerfly

Russlands Luft- og romforsvar mottok en annen batch av deres mest moderne operative jagerfly, Su-35S.


Må russefeiringen være preget av popularitetskonkurranse, vold og grisefyll?

Hva om vi sammen konstruerer en russetid hvor alle får være med?


Fire omkomne i MC-ulykker allerede

Med fire omkomne i motorsykkelulykker allerede i starten av mai er Vegvesenet bekymret for årets sesong.


Elleve personer skadd da fly kjørte av rullebanen i Senegal

Elleve personer ble skadd da et fly kjørte av rullebanen på den største flyplassen i Senegal, melder flyplassen selv.


Oslo kommune anker dom etter ulykke på Sørenga

Oslo kommune anker dommen etter en ulykke på badeplassen Sørenga i 2018, der en lege skadet seg da han forsøkte å redde en livløs person i vannet.


Stort narkotikabeslag i Trøndelag

Onsdag ble det gjort et større narkotikabeslag i Trøndelag. Politiet har ifølge Adresseavisen ikke oversikt over omfanget. En person er pågrepet i saken.


Ukraina har avslørt store svakheter i Nord-Koreas våpenhjelp til Russland

Nær halvparten av de ballistiske missilene, som er produsert i Nord-Korea, er av så dårlig kvalitet at de eksploderer i luften lenge før de når sine mål.


Fredrik Solvang unnlater å stille det viktigste spørsmålet i Debatten

Når selveste NRK er så lite interessert i Norges forsvarsevne, da er det bare fylle kjelleren med dieselaggregat og hermetikk.


Gåte om Eurovision-protestene i Malmö: – Veldig, veldig bra

Eurovision-byen Malmö er i høyspenn, med store demonstrasjoner mot Israels deltakelse. Norges håp, Gåte, synes det er veldig bra folk uttrykker seg.


Rød Ungdom-leder i podkast: – Det var mye rot

Det stormet rundt Rød Ungdom-leder Amrit Kaur etter terrorist-utspillet i forrige uke. – Det var mye rot, sier hun i podkasten «Mímir & Marsdal».


Atle (32) syklet fra Nordkapp til Sør-Afrika: – Er så sliten

Atle Førsvoll ladet opp med Foodora-jobb. Plutselig satt han totalt fem timer i avhør i Iran.


Tim Scott-intervju vekker oppsikt: – Burde skremme alle

De offentlige auditionene om å bli Donald Trumps visepresident er godt i gang. Tim Scott blir refset etter valguttalelser.


“Så dårlig at det burde være ulovlig”: Mann betaler 17 dollar for pizza, og bildet går viralt

En mann gikk til Reddit for å uttrykke sin forargelse etter å ha betalt 17 dollar for en pizza under en reise i Europa. Etter at bildet gikk viralt, hevdet nettbrukere at pizzaen er så forferdelig at den "burde være ulovlig". The post “Så dårlig at det burde være ulovlig”: Mann betaler 17 dollar for pizza, og bildet går viralt appeared first on Instafamosos.


Mann knivstukket i Oslo – alvorlig skadd

En mann i 50-årene er innlagt på sykehus med alvorlige skader etter at han ble knivstukket ved Vår frelsers gravlund i Oslo. Ingen er pågrepet i saken.


Putin på Seiersdagen: – Russland vil ikke la seg true

Russlands president Vladimir Putin sier i sin tale på Seiersdagen at landet vil gjøre alt for å unngå et globalt sammenstøt, men samtidig ikke vil la seg true.


Tusenvis demonstrerer i Malmö

Flere tusen mennesker har samlet seg i Malmö for å demonstrere mot Israels deltakelse i Eurovision Song Contest. Arrangøren venter opp mot 30.000 deltakere.


Reuters: Våpenhvilesamtaler i Kairo over – Rafah-operasjon går som planlagt

Våpenhvilesamtaler mellom Hamas og Israel i den egyptiske byen Kairo er over for denne gang.


Kinesisk TV: Xi har ankommet Ungarn

Kinas president Xi Jinping ankom Ungarn onsdag kveld, ifølge kinesisk TV, på det som er siste etappe av hans europabesøk.


Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

Russlands planer om å avholde et «alternativ-OL» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder Ukrainas fungerende sportsminister Matviy Bidnyi.


UNRWA: 80.000 har flyktet fra Rafah på tre dager

Siden israelske styrker trappet opp angrepene mot Rafah på Gazastripen 6. mai, har rundt 80.000 mennesker flyktet fra byen, melder FN-organisasjonen UNRWA.


Iran løslater mannskap fra portugisisk skip

Iran har løslatt sju av mannskapet på et portugisisk-registrert konteinerskip som Revolusjonsgarden tok kontroll over i forrige måned.


Nils Kristen Sandtrøen (Ap) tar gjenvalg på Stortinget

Ap-politiker Nils Kristen Sandtrøen, som sitter i finanskomiteen på Stortinget, vil stille til gjenvalg neste høst.


Tradisjonsrikt sankthansbål i Ålesund gikk opp i røyk

Slinningsbålet i Ålesund sto i full fyr natt til torsdag. Sankthansbålet var bygget rundt seks meter høyt og brant ned 44 dager for tidlig.


Taxisjåfører anmeldt etter slåsskamp over parkeringsplass

To taxisjåfører i Ålesund er anmeldt for ordensforstyrrelse og kroppskrenkelse etter å ha begynt å slåss over en parkeringsplass i byen.


Mener Venstre vil «støvsuge» Norge for sin kristne kulturarv

Unge Venstre og KrFu i tottene på hverandre om helligdagsfri.


Regjeringen vil ha omfordeling mellom kommunene

Mer av skattepengene skal tas fra rike og gis til fattige kommuner. Det betyr at Oslo får mindre penger å rutte med.


Mann i 40-årene pågrepet og siktet for knivstikking på gravlund i Oslo

Mannen politiet søkte etter i forbindelse med knivstikkingen på Vår Frelsers Gravlund i Oslo onsdag kveld, meldte seg selv for politiet torsdag.


En kort historie om pandadiplomati

Kina har gjenoppstartet pandadiplomatiet etter at de sluttførte avtaler om å sende to par kjempepandaer på et lengre opphold i USA og Spania. Dyrediplomati er en praksis som ikke er så kjent, men det er en populær metode som brukes av regjeringer som ønsker å utvide landets myke makt. Nysgjerrig? Sjekk ut dette galleriet for å finne ut mer.


RU-lederen snakker ut: – Jeg ville bare flytte ut i en hytte i skogen

Åpner opp om bråket i fersk podkast.


Sky News: Norsk «evnukkmaker» dømmes til livstid i fengsel i Storbritannia

En norsk mann som er kjent skyldig for fysisk kastrering av flere menn, dømmes til livstid i fengsel, melder Sky News. Nordmannen må sone i minst 22 år.


Køkaos: – Tror planen er å hive elbilene ut permanent

Trond Helleland (H) raser over tomme kollektivfelt og tog som står. – Uholdbart!


Minst 60 drept i israelske angrep siste døgn, ifølge Gazas helsemyndigheter

Etter sju måneder med krig er minst 34.904 palestinere drept i israelske angrep på Gazastripen, opplyser palestinske helsemyndigheter.


De største diasporagruppene i verden

Stadig flere mennesker bor nå i et annet land enn det de ble født i. Det globale antallet internasjonale migranter er faktisk anslått til 281 millioner. Innvandrere omfatter mennesker fra et hvilket som helst land, men vi har også begrepet "diaspora" som refererer til en stor gruppe mennesker som deler en kulturell og regional opprinnelse. Diasporagrupper har ofte sterke sosiale og kulturelle bånd til det opprinnelige hjemlandet, men de kan også ha flere ulike kulturelle identiteter. I disse landene kan man høre historier om krig og flukt, men også om økonomisk stagnasjon og mangel på perspektiv. Klikk videre i galleriet for å finne ut mer om de ti største diasporaene i verden.


Stor utfartsdag i trafikken – økende kø mot Sørlandet

Kristi himmelfartsdag og inneklemt fredag betyr at flere benytter helgen til å klargjøre hytta for sommeren. Veiene mot Sørlandet er ekstra trafikkerte.


Nord-Odal: Drapssiktet mann fengslet i fire nye uker

Den 54 år gamle mannen som siktet for drap eller medvirkning til drap på en hytte i Nord-Odal 14. mars, er varetektsfengslet i fire nye uker.


Vannkraftverk i Ukraina ute av drift

To vannkraftverk i Ukraina har fått store ødeleggelser og er ute av drift som følge av russiske angrep tidligere i uken, ifølge et statlig energiselskap.


Generalstreik mot Mileis reformer i Argentina

Fagbevegelsen i Argentina gikk ut i en 24 timers generalstreik torsdag, i protest mot president Javier Mileis varslede reformer.


Mener flaggoppheng kan være ulovlig: – Er det dette som er kansellering?

26. april mottok Oslo kommune en melding om mulig ulovlig flaggoppheng. Det fikk MDG-politiker Geir Storli Jensen til å reagere.


Videoen viser detaljer av den nye kinesiske hangarskipet Type 003 Fujian under tester til havs.

Det nyeste og mest avanserte hangarskipet fra Kina, Type 003 Fujian, har startet sin jomfrutur til havs og markerer en betydelig fase av sjøtester.


Meklingen i lønnsforhandlingene for vekterne er i gang

Meklingen om vekteroverenskomsten er i gang. Blir det ikke enighet, kan streik ramme noen av Norges største museum.


Amerikansk veteran løy om funksjonshemming i over 20 år

– Han stjal ikke bare fra skattebetalerne, men også fra sine medveteraner som hadde krav på ytelsene, sier statsadvokat om veteranen.


Eden Golan om demonstrasjonene i Malmö: – Jeg har ikke sett dem

Israelske Eden Golan står i sentrum for årets største Eurovision-kontrovers. Selv fokuserer hun på musikken.